Fart på Brøndbys første Skole OL
Brøndbyøster-Skole-6d-vinder.jpg
6.d fra Brøndbyøster Skole løb med sejren på stævnets første dag. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Der blev dystet, grinet og sat nye personlige rekorder til Brøndbys første Skole OL, da elever kæmpede om at komme videre til den landsdækkende finale

Skole OL er landets største atletikstævne for børn, og er netop med succes blevet afviklet for første gang i Brøndby i et samarbejde mellem Atletikklubben Brøndby og Brøndby Kommune. Over to dage blev der på Brøndbyvester Atletikstadion dystet i for eksempel løb, længdespring og stafetløb, som er nogle af de discipliner, der også vil blive konkurreret i til det rigtige OL i Rio senere på året. Brøndbys skoler og lærere har selv kunnet vælge, om de ville tilmelde deres 4., 5. eller 6. klasse til det lokale Skole OL, og det valgte i alt 17 skoleklasser i kommunen at gøre.

500 glade børn
Tovholder på arrangementet i Brøndby, Bo Rasmussen fra Atletikklubben Brøndby, er rigtig godt tilfreds med skolernes opbakning til dagen.
– Det er gået fantastisk. I alt har næsten 500 glade og engagerede børn været med til Skole OL i Brøndby. Vi håber, vi kan gentage successen igen næste år, og måske der se endnu flere klasser, siger Bo Rasmussen og understreger, at de to OL-dages succes ikke mindst kan tilskrives et godt samarbejde med kommunen og mere end 20 frivilliges deltagelse fra atletikklubben.

Stolte vindere
Den første Skole OL-dag dystede ti 6. klasser i Brøndby om at klare sig bedst i sportsgrenene for at få fingre i den store vandrepokal, og for at få billet til det olympiske finalestævne i København i juni med mere end 8.000 elever fra hele landet.
Det blev 6.d fra Brøndbyøster Skole, der løb med sejren på stævnets første dag med 178 point. På stævnets sidste dag kæmpede 4. og 5. klasserne om samme præmie, og her blev det Brøndbyøster Skole 4.b (179 point) og Brøndbyøster Skole 5.d (180 point), der i næste måned skal afsted og forsvare æren i København.

Atletik til sommerferien
– Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Atletikklubben Brøndby selvfølgelig gerne vil være med til at inspirere og motivere skoleelever til at dyrke idræt. Vi så flere talenter til Brøndbys Skole OL, som vi har været henne og prikke på skulderen og sige, at det altså er rigtig flot gået, og vi håber at se dem, og alle andre elever, der har fået smag for mere atletik, i klubben, fortæller Bo Rasmussen.
Af enkeltresultater fremhæver Bo Rasmussen Joseph fra Brøndby Strand Skolens 6. klasse, der præsterede det længste spring af alle ved de mange stævner rundt om i Danmark. 5,38 m i strømpesokker er topklasse. Han nåede også 61 m i kast og var 10.09 sekunder om at løbe 80 m.
Der er mulighed for træne gratis med ved klubbens børnetræning tirsdage og torsdage på atletikstadion op til finalestævnet i begyndelsen af juni.
Alle er velkomne til at træne med.

Skole OL arrangeres af Dansk Atletik Forbund og i samarbejde med Danmarks idrætsforbund (DIF) og TV 2.
Skole OL er for alle landets 4. – 7. klasser og afsluttes med en stor landsdækkende konkurrence på Østerbro Stadion d. 7.-10. juni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top