Fjernvarmeslut
BRØNDBY. Fjernvarmeprojektet for Vesterled endegyldigt taget af bordet

Onsdag besluttede kommunalbestyrelsen, at fjernvarmeprojektet i Vesterled ikke bliver til noget, efter beboerne tidligere har stemt nej.
Og der var på mødet opbakning til at takke nej til fjernvarmen.

Respekterer beslutning
I forbindelse med mødet sagde Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- Og miljøudvalget:
– Sammen med den tidligere borgmester aftalte jeg med grundejerforeningerne i Vesterled, at fjernvarmeprojektet skulle besluttes ved en afstemning blandt beboerne. Jeg respekterer deres beslutning. Der kommer ikke fjernvarme til Vesterled, og det har kommunalbestyrelsen nu bekræftet enstemmigt.
Det til trods står Vagn Kjær-Hansen stadig ved sit oprindelige synspunkt:
– Jeg ærgrer mig over, at beboerne i Vesterled har sagt nej til fjernvarme. Jeg er overbevist om, at fjernvarme er fremtidens energiform, og at vi før eller senere kommer til at droppe alle de fossile energikilder, herunder naturgas. De hidtidige klimaplaner siger, at vores energiforsyning skal være fossilfri i 2050, og derfor ser jeg det som rettidig omhu at starte omstillingen nu.

Tilslutningspligten
Om tilslutningspligten siger Vagn Kjær-Hansen:
– Jeg har hørt adskillige beboere sige, at de gerne vil have fjernvarme, bare de selv kunne beslutte hvornår. Derfor opfatter jeg tilslutningspligten som den væsentligste anstødssten i fjernvarmeprojektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top