Flere penge til forebyggelse
GLOSTRUP. Kommunalbestyrelsen vedtog i april at bruge en kvart million til at give flere forebyggende besøg af hjemmeplejen

Borgere over 80 år har mulighed for at få besøg af en såkaldt forebyggelseskonsulent. Glostrup kommune har en fuldtidsansat forebyggelseskonsulent, men vil i fremtiden have en halvtidsstilling yderligere. Formålet med et hjemmebesøg er, at borgeren og kommunen sammen kan drøfte borgerens aktuelle livssituation og eventuelle behov for hjælp til at udnytte egne ressourcer og bevare sit funktionsniveau.
Ny lovgivning har betydet, at der bliver behov for yderligere hjemmebesøg. For mens aldersgrænsen er blevet hævet fra 75 til 80 år, så er der kommet krav til, at andre grupper også skal have mulighed for et forebyggende besøg. Det er personer over 65, som kommunen vurderer er i en særlig risikogruppe, der også skal tilbydes besøg.
– Man skal se dette som et tiltag til at få fat i de af vores svage ældre borger, som vil have stor glæde af at blive ”fanget” af Kommunen, inden det er for sent. Dette tiltag er kort sagt en måde at fastholde eller forbedre de svages ældre livskvalitet. I mit univers er det at kunne forbedre nogle borges livskvalitet en ret vigtigt opgave for mig som Social og Sundhedsudvalgsformand, sagde Lars Thomsen (V).
Forebyggelsekonsulenten koster 245.000 kroner om året, som går fra sundhedspuljen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top