Flygtninge skal ikke gøres til indvandrere
Af Pia Hagbarth Dahlin, medlem af kommunalbestyrelsen for DF En næsten enig kommunalbestyrelse, 16 ud af 19, blev ved seneste kommunalbestyrelsesmøde enige om, at flygtninge skal have fordele, som andre Glostrupborgere ikke har. Kun Dansk Folkeparti (DF) stemte imod. Kommunen skal tilbyde, læs oprette, jobs til flygtninge. Det er vi overbevist om, at mange ledige […]

Af
Pia Hagbarth Dahlin, medlem af kommunalbestyrelsen for DF

En næsten enig kommunalbestyrelse, 16 ud af 19, blev ved seneste kommunalbestyrelsesmøde enige om, at flygtninge skal have fordele, som andre Glostrupborgere ikke har.
Kun Dansk Folkeparti (DF) stemte imod.
Kommunen skal tilbyde, læs oprette, jobs til flygtninge. Det er vi overbevist om, at mange ledige Glostrupborgere ville være lykkelige for at få tilbudt.
Næ, de ledige Glostrupborgere bliver i et væk brugt som billig arbejdskraft som praktikanter, for der efter at blive smidt ud og ikke blive tilbudt et job.
Grundet renovering af Stadionkvateret er boligsituationen i Glostrup pt. meget ringe. Glostrupborgere skal også her bag i køen, på trods af at mange har været på venteliste i årtier.
Som sædvanlig, blev DF fra SF og Socialdemokratiets side mødt af de sædvanlige fraser jeres menneskesyn er forfærdeligt. Det er jo også det nemmeste at sige, fremfor at forholde sig til de økonomiske aspekter.
Socialdemokratiet mente endvidere, at vi ikke skulle være så nervøse over økonomien, at sygehuse, skoler etc. ikke ville kunne mærke de mange milliarder, det koster Danmark om året.
Jeg spørger bare, hvis man på disse områder ikke vil mærke manglende økonomiske midler, hvor er det så?
DF mener ikke, at flygtninge skal gøres til indvandrere ude i kommunerne.
Vi mener, at reelle flygtninge skal have ophold og beskyttelse i statsdrevne flygtningebyer, indtil de kan vende tilbage og genopbygge deres hjemlande.

Svar

Af
Hanne Nielsen Gruppeformand Socialdemokraterne

Dansk Folkeparti vil beholde flygtninge afsondret og i lediggang uden kontakt med det danske samfund og et liv på offentlig forsørgelse. Socialdemokraterne vil, at flygtninge bliver en del af samfundet, med mulighed og krav om at lære sproget og helst få en uddannelse, så de på sigt kan forsørge sig selv og få en menneskeværdig tilværelse, deri ligger forskellen i menneskesyn. Samtidig er det da kun snusfornuftigt, rent økonomisk, at få flygtninge til at blive selvforsørgende, fremfor at kræve at de skal være på offentlig forsørgelse, så her tager Socialdemokraterne et økonomisk ansvar i forhold til Dansk Folkeparti, som bare vil betale uendeligt fra de kommunale kasser.
Da flygtninge af gode grunde ikke har haft mulighed for at stå på ventelister til en bolig, er det et krav, at kommunen tilbyder dem relevante boliger. Vi har i Glostrup f.eks. seks enlige mænd boende i en fælles bolig med et værelse hver og fælles køkken/bad/toilet. Hvem er misundelig på det?
Det er rigtigt, at kommunerne, takket være Dansk Folkeparti og Venstres omprioriteringsbidrag, har det økonomisk svært, men det lille antal flygtninge, vi modtager i Glostrup, får os ikke til at gå konkurs, tværtimod kan disse mennesker blive en stor gevinst for kommunen, hvis vi bare giver dem muligheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top