Ild og drager i Solvangsparken
Ild-og-drager-i-Solvangsparken.jpg
Tro mod sagnet om Skt. Georg spyede den onde drage ild til Spejderdagen hos Solvang gruppe og Ejby gruppe i Solvangsparken, men det lod ikke de tapre spejdere miste gnisten på spejderarbejdet. Tværtimod.
GLOSTRUP. Spejdere fra Solvang gruppe og Ejby gruppe, Glostrup, fejrede Spejderdagen med ild, drager og gode gamle traditioner

”En gang spejder, altid pyroman” er en velkendt joke i spejdermunde. Om end en lidt overdrevet udtalelse, så manglede der i hvert fald ikke ild til Spejderdagen 2016, hvor spejderne fra Solvang gruppe og Ejby gruppe mødtes traditionen tro. På programmet stod et hav af aktiviteter – lige fra raftebyggeri og trækrammeri til kluddermor og skibsleg – alt sammen inspireret af spejderloven.

Twistede traditioner
Spejderloven danner rammerne for, hvad en god spejder er. Dette indebærer blandt andet ”at værne om naturen”, ”at tage medansvar i familie og samfund” og ”at være til at stole på”. Disse tre udsagn dannede rammerne for tre af posterne på aftenens spejderløb i Solvangsparken.
Spejderne mellem seks og 12 år skulle nemlig gennem aktiviteter såsom trækrammeri udvide sin forståelse for, hvad det vil sige at værne om naturen. Kluddermor var aktiviteten, der skulle gøre opmærksom på nødvendigheden af et fælles ansvar for at filtre sig ud, og skibsleg, hvor den ene part har bind for øjnene, øgede spejdernes forståelse for, hvad det vil sige at være til at stole på.
Spejderløbet foregik efter at alle spejdere, store som små, i fællesskab havde aflagt spejderløftet, som kort og godt går ud på, at man lover at overholde spejderloven, mens man sværger dette til Dannebrog ”på spejderære”.
Imens de yngste spejdere var rundt i Solvangsparken, gik de store spejdere i gang med et byggeprojekt i den ambitiøse skala. Der skulle bygges en kæmpe drage! Med rafter, presenninger, en gasbrænder og en masse mel lykkedes det at lave den mest frygtindgydende drage, Glostrup nogensinde har set. Men alligevel ville den tapre Skt. Georg ikke have tøvet ét sekund med at kæmpe imod.

Sagnet om Skt. Georg
Spejderdagen er også den dag, der på verdensplan kaldes Skt. Georgs dag, og det er hvert år d. 23. april. Skt. Georg var en tapper ridder, der reddede en prinsesse fra en mægtig drage for mange hundrede år siden i den lille by Silene.
Prinsessens far, kongen, ville som tak give Georg lige hvad han ville, men Georg svarede blot, at det er en ridders pligt, som det er enhvers pligt, at hjælpe, hvor der er brug for det, uden at forvente belønning til gengæld. Georg blev en helt og senere en helgen efter sin død d. 23. april år 303, og på grund af sin tapperhed og vilje til at hjælpe andre, fejrer spejdere verden over Skt. Georgs dag på denne dag.

Pølser og sodavand
Som altid var de lokale Skt. Georgs gilder til stede også. ”Gilderne”, som de også kaldes, er en gruppe af voksne spejdere med mottoet ”én gang spejder, altid spejder”. De støtter derfor stærkt op om lokale spejderarrangementer og i dagens anledning var det med grillede pølser og sodavand til alle som tak for at ville bekæmpe den farlige drage på ægte Skt. Georg-manér.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top