Indonesiske kunstnere over DIAS
2016-05-02-17.39.43.jpg
En gruppe indonesiske kunstnere har siden mandag overtaget DIAS på Vallensbæk Station som en del af projektet The Hacking Urban Reality Series. De ønsker at sætte fokus på dialog og samtale. Foto: Marie Bach Nielsen/DIAS
VALLENSBÆK. Mandag overtog en gruppe indonesiske kunstnere DIAS på Vallensbæk Station. De har skabt et kunstværk med fokus på dialog

Som del af projektet The Hacking Urban Reality Series har en gruppe indonesiske kunstnerne fået stort set frie hænder til at udsmykke DIAS på Vallensbæk Station. The Hacking Urban Reality Series har som mål at nedbryde nogle af de faste vaner og systemer, der gælder i det danske samfund, og har derfor lånt en væsentlig del af sit tankesæt fra hacker-miljøets forskellige strategier og uformelle kategorier.
Rasmus Vestergaard er direktør på DIAS og ser interessante perspektiver i det nye kunstværk:
Det er kunstnere, der kommer fra Indonesien, men som kunne været kommet andre steder fra. Det væsentligste er imidlertid, at de har et helt andet syn på samfundsstrukturerne, og det er det, de ønsker at udfordre med dette kunstværk.

Åbne lukketheden
De indonesiske kunstnere har fået stort set frie hænder til at lave, hvad de vil, og den frihed har de udnyttet på glimrende vis, fortæller Rasmus Vestergaard:
– De har bygget en lille hytte. Noget, der er meget udbredt i Indonesien, og som har til formål at skabe rum for dialog og samtale.
At det er netop det, gruppen har bygget, er ikke tilfældigt, fortæller Rasmus Vestergaard:
– De har været her i et par uger, og de har oplevet den danske kultur som lukket. For eksempel er en station et sted, hvor man skynder sig væk. Det er dette, de vil problematisere.
Noget de åbenbart har haft succes med:
-Allerede kort efter værket var sat op mandag kom der en far og en datter og satte sig ned og ville gerne høre mere. Og vi kan se, at det er blevet brugt mandag aften, uden det har taget skade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top