Jeg har fået mod på at skrive mere
signe-damkjær-og-mette.jpg
Signe Damkjær (tv) fra Brønshøj vandt den novellekonkurrence, som blandt andet Folkebladet havde udskrevet. Her får hun overrakt præmien af Mette Hviid Togsverd, ansvarhavende redaktør og adm. direktør. Foto: Kaj Bonne
HELE OMRÅDET. Vinderen af novellekonkurrencen, udskrevet af Ballerup Bladet, Folkebladet, Gladsaxe Bladet og Brønshøj-Husum Avis, er fundet

Det var en glad Signe Damkjær fra Brønshøj, der i mandags fik overrakt 5.000 kroner for sin novelle ”Til naboerne i nummer fem”.
Hun vandt nemlig konkurrencen med sit flotte sprog og med en fængende historie. 103 noveller har været igennem redaktionerne på de fire lokalaviser, siden konkurrencen blev udskrevet i januar måned.
-Jeg må sige, at jeg blev meget forbavset over at have vundet. Jeg synes selvfølgelig selv, min novelle var god, ellers havde jeg heller ikke sendt den ind, fortæller den 35-årige journalist Signe Damkjær, der lige nu holder barselsorlov med sin syv måneder gamle søn.

Første gang
Selv om Signe er uddannet journalist og vant til at skrive, så er det er første gang, hun skriver skønlitterært.
Inspirationen til historien har Signe haft tæt inde på livet. Hun har selv boet under en død mand i tre måneder.
– Episoden dukker gentagne gange op i min erindring, så derfor var det nærliggende at tage udgangspunkt i den oplevelse. Jeg tænker, det er underligt, at beboerne i opgangen ikke har lagt mærke til noget. Det er i virkeligheden tankevækkende, at vi ved så lidt om hinanden, fortæller Signe, der heller aldrig nåede at møde den mand, som boede ovenover hende.
Med episoden i baghovedet er hun i dag opmærksom på, at det er vigtigt at sige noget eller være anerkendende overfor de folk, som hun bor i opgang med. Og der spiller lokalavisen også en vigtig rolle.
-Jeg kan godt bliver sur, hvis min Brønshøj-Husum Avis udebliver. For mig er det en vigtig avis i forholdt til hvad, der sker i lokalmiljøet. Det at få avisen er med til at skabe en sammenhæng og føle fællesskab med dem, man bor tæt på, fortæller Signe, hvis interesse for at skriver kommer før journalistikken.
– Jeg har skrevet siden jeg som 7-årig fik en dagbog af min mormor. Lige nu er prisen en kæmpe opmuntring til at skrive videre, indrømmer Signe Damkjær, der drømmer om at barselsorloven giver hende mulighed for at udgive en novellesamling og at pengene kan række til at forsøde sommerferien for hendes familie.

Der kom i alt 103 noveller ind. 12 i Folkebladets område. Vi bringer et par af dem i løbet af sommeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top