Krible Krable flytter ind på legepladsen
Biotop.jpg
Børnene har også hjulpet til med at plante biotopen. Foto: Skovager
GLOSTRUP. Det Kribler og Krabler på daginstitutionen Skovager, der har fået en minibiotop, der skal tiltrække insekter til legepladsen

Det summer af liv på legepladsen i børnehaven og vuggestuen Skovager afdeling Egen, hvor børn og voksne i fællesskab med Vej- og Park er i gang med at etablere en 15 kvadratmeter stor Krible Krable mini-biotop.
Mini-biotopen skal via insekttillokkende planter tiltrække flere spændende insekter til institutionens udeområde og gøre det nemmere for børnene at iagttage og undersøge mylderet af smådyrene lige uden for institutionens dør.
Daginstitutionen Skovager er blandt en af de heldige daginstitutioner, der er kommet i betragtning til en Krible Krable mini-biotop. I maj 2016 bliver der på landsplan etableret 950 kvadratmeter insekttillokkende Krible Krable mini-biotoper i 47 udvalgte daginstitutioner. Mini-biotoperne består af tispecielt udvalgte planter, der har en særlig god evne til at tiltrække insekter.
Tanken bag mini-biotoperne er at skabe mere smådyrsliv på legepladsen, således at det i hverdagen bliver lettere for både børn og voksne at undersøge og iagttage smådyrenes forunderlige liv i den helt nære natur.
Krible Krable mini-biotoperne etableres som et led i Naturvejlederforeningens Krible Krable projekt. – Ud over etableringen af Krible Krable mini-biotopen arbejder vi i Skovager med Krible Krable gennem det pædagogiske arbejde med vores læreplaner og gennem det spontane i børnenes begejstring og interesse for dyr. Hvert år arbejder vi specifikt med Krible-Krable tema i forårs- og sommermånederne, hvor skoven og dyrene vågner og livet kan følges på nært hold. Det kan for eksempel være forskellen på Skolpendere og Tusindben, forskellige mariehøns, rovbiller og løbebiller. Vi leger lege og synger sange om Krible-Krable dyr. Vi bygger huse til dem og fanger dem for at se nærmere på dem og nogen gange spiser vi dem også, f.eks. ristede bænkebidere og myrerboller, siger Stine Blæsild, leder af Skovager.

Krible Krable
Krible Krable er et landsdækkende projekt, der ruller over landet i maj måned hvert år. Projektets mål er at få endnu flere børn og voksne ud i den nære natur for at opdage, undersøge, lege og lære om alle de spændende smådyr, der bor lige ude foran døren. Krible Krable henvender sig til børn i alderen 0-7 år.
Mere end 280 daginstitutioner landet over har allerede tilmeldt sig som Krible Krable institution og arbejder i maj måned med Krible Krable som tema.
Sidste år deltog mere end 20.000 børn og voksne i Krible Krable projektet, og Naturvejlederforeningen håber i år at få endnu flere deltagere.
Naturvejledere landet over bakker op om Krible Krable måneden og tilbyder blandt andet Krible Krable arrangementer for daginstitutioner og børnefamilier, samt kurser og workshops for pædagoger.

Selve Krible Krable universet er udviklet i samarbejde mellem Naturvejlederforeningen og DR Ramasjang. DR Ramasjang viser Krible Krable tv i uge 21.
Nordea-fonden støtter Naturvejlederforeningens arbejde med Krible Krable projektet. Friluftsrådet støtter udvalgte delmål af Krible Krable projektet.
Planterne leveres af Urban Green.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top