Kronprinsesselig kamp mod mobberi
Kronprinsesse-Mary-i-Vallensbæk-05.jpg
Foto: Kim Matthäi Leland
VALLENSBÆK. Tirsdag formiddag var kronprinsesse Mary i Vallensbæk for at lancere nyt materiale mod mobberi

Der står de så alle sammen. Den lille familie, hvor datteren ikke vil i skole, fordi hun vil hilse på en rigtig prinsesse. Politimanden i uniform. En borgmester med jakke, slips og borgmesterkæde. 30 pressefolk bevæbnet med kameraer, blokke og mikrofoner. Og ikke mindst 100 børn fra dagplejen og vuggestuer, der sammen med deres pædagoger står klar med flag og prinsessekroner.
Præcis 9.25 ankommer en af kongehusets biler, og kronprinsesse Mary træder ud og begynder at dele håndtryk ud til voksne og børn. Flere får også en lille kommentar med.
Grunden til at kronprinsessen er i Vallensbæk denne tirsdag, er at hun skal være med til at lancere et nyt materiale, Fri fra Mobberi, som MaryFonden og Red Barnet i samarbejde har udviklet.
Materialet er allerede udbredt i børnehaver og på skoler over hele landet. Men fra i dag skal de yngste, børn i vuggestue og dagpleje, også vide, hvor man undgår mobning.

Tidlig indsats tæller
Mens børnene bliver uden for, træder de voksne ind i institutionen Stien, hvor materialet officielt bliver lanceret.
Således siger Bente Asmussen, leder af dagplejen i Vallensbæk:
– Vi har arbejdet med emnet i længere tid. Vi hørte om, hvordan man i andre kommuner havde god erfaring med at arbejde med materialet i børnehaver, og vi tænkte, at man også kunne bruge det blandt de yngste. Vi er glade for, at vi er blevet en del af dette arbejde.
Helle Østergaard fra MaryFonden er også glad for, at de yngste nu også har fået et materiale, der sætte fokus på antimobning:
– Vi ved, at mobning kan isolere et barn, så det føler sig meget alene, og vi ved, at mobning kan ødelægge et barns selvtillid og selvværd. Så meget, at et barn helt mistertroen på, at det er noget værd. Vores evaluering viser, at børn, der arbejder med Fri for Mobberi, blandt andet udviser større omsorg for hinanden. Så selvom der ikke forekommer mobberi i aldersgruppen 0-3 år, så vil vi gerne være med til at skabe nogle gode rammer for at imødegå det, hvis det senere viser sig.
Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær i Red Barnet, føler trop:
– Forebyggelse og bekæmpelse er en stor samfundsmæssig investering, og vi ved, det er vigtigt med en tidlig indsats.

Godbamsenat
Efter disse ord slår kronprinsesse Mary sig ned sammen med ti børn, nogle pædagoger og en mand med guitar.
Der bliver sunget sange om, at bamse er en god ven. Efter et par numre bliver bamserne trætte, og der skal synges godnatsang. Det får bamserne til at falde til tro, og et par af børnene lægger sig ned.
– Jeg synes, I er rigtig gode til at vise omsorg for jeres bamser. Det er godt at se, siger kronprinsesse og træder uden for på legepladsen, hvor de næste børn skal have lov til at hilse på en rigtig prinsesse.

Materialet Fri for mobberi består af en kuffert, der blandt andet indholder aktivitetshæfte, CD med rytmiksange, diplomer til børnene og materialer til forældrene.
Det er MaryFonden og Red Barnet, der står bag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top