Kvalitetsstandarder for hjemmebesøg vedtaget
VALLENSBÆK. På det seneste møde vedtog kommunalbestyrelsen i Vallensbæk nye kvalitetsstandarder for hjemmebesøg

Serviceloven er ændret med virkning fra 1. januar 2016 vedrørende forebyggende hjemmebesøg.
Der bliver nu stillet krav om udarbejdelse af en kvalitetsstandard for forebyggende besøg.
Derfor skulle kommunalbestyrelsen på sit seneste møde den 27. april vedtage kvalitetsstandarderne.
Det skete efter, at kvalitetsstandarderne har været sendt i høring i Ældrerådet.
Anette Eriksen (K) er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Vallensbæk, og hun glæder sig over kvalitetsstandarderne og samarbejdet med Ældrerådet:
– Vi har altid haft et rigtig godt samarbejde med vores Ældreråd og lytter rigtig meget til deres altid konstruktive tilbagemeldinger og gør god brug af dem. I forhold til den netop vedtagne standard gør Ældrerådet opmærksom på vigtigheden af, at vurdere hjemmets indretning og renlighed, når vi kommer på besøg. Det kan vi kun være fuldkommen enige i og det er da også ellerede en del, af de ting, der vurderes ved besøget.

Kun om nødvendigt
Danskernes gennemsnitsalder stiger. Det bør man også forholde sig til i forhold til kvalitetsstandarderne for hjemmebesøg, mener Anette Eriksen:
– Den ændring, vi har foretaget i vores kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg, giver rigtig god mening. Det indebærer nemlig, at vi fortsat tilbyder besøg, når vores borgere bliver 75 år, men først kommer igen, når borgeren fylder 80, medmindre der er behov for at vi kommer før. Vi har mange borgere, der er friske til langt oppe i årene og som hverken har behov for eller ønsker besøg af vores forebyggende personale, når de fylder 75 år. Dem skal vi da ikke genere unødigt.

Nogle har behov
Men så er der dem, der har et behov, siger Anette Eriksen:
– Samtidig har vi borgere, der har ekstra meget behov for hjælp. Med den nye kvalitetsstandard og det nye besøgsmønster tager vi rigtig god hånd om begge borgergrupper. Samtidig sættes der ekstra fokus på borgere i alderen mellem 65 år til 79 år, hvis de er i særlig risiko for at få nedsat social, psykisk eller fysisk funktionsevne.
Og dermed er der ifølge Anette Eriksen samlet set tale om en borbedring:
– Jeg mener dermed, at den nye standard giver bedre mening end den tidligere. Først og fremmest i forhold til vores borgere, men bestemt også forhold til bedre anvendelse af vores ressourcer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top