Ny præst i Brøndbyøster
Camilla.jpg
På søndag indsættes Camilla Cedermann som ny sognepræst i Brøndbyøster Kirke
BRØNDBY. På søndag bliver Camilla Cedermann indsat som ny sognepræst ved Brøndbyøster Kirke. En kirke, hvor hun tidligere har været ansat

Ved en festgudstjeneste i Brøndbyøster Kirke på søndag, Pinsedag, bliver den 37-årige Camilla Cedermann indsat som ny sognepræst i Brøndbyøster.
Men faktisk er det ikke første gang, Camilla Cedermann stifter bekendtskab med kirken, for efter hun fik sin teologiske embedseksamen fra Københavns Universitet i 2011, kom hun i præstepraktik ved Brøndbyøster Kirke og arbejdede også ved kirken som børnekorleder og konfirmandunderviser, inden hun blev ordineret til sit første embede som bl.a. konstitueret sognepræst i Vor Frue-Vindinge Pastorat i Roskilde Stift.
Efterfølgende fik Camilla Cedermann i 2014 fast embede ved kirkerne i Vipperød Pastorat ved Holbæk.
Men nu vender hun altså tilbage til Brøndby og Brøndbyøster Kirke. Om det siger hun:
– Det lå på ingen måde i kortene, at vi allerede skulle flytte hele familien igen. Men da jeg opdagede, at præstestillingen blev ledig, var der ikke noget at rafle om – og min familie var enig! Vi skulle følge suget i maven og tilbage til Brøndbyøster igen, fordi det er her, vi føler os hjemme. Og så lykkedes det.
I det hele taget fylder Brøndby meget i Camilla Cedermanns liv:
– Vi boede i Brøndbyøster helt frem til 2014 og min mand glæder sig sammen med mig til at komme tilbage til den by, hvor han er vokset op, og hvor hans familie har levet i generationer. Store dele af landbrugsjorden, der nu udgør det store parcelhusområde Ved Lindelund, tilhørte således den gård, som præsteægtefællens bedsteforældre ejede.

Tro til tiden
Som andre præster må Camilla Cedermann også forholde sig til, om kirken og det kristne budskab kan tale ind i nutiden. Det er hun sikker på:
– Gud rækker ud efter os, med alt hvad vi indeholder, og vi behøver ikke at dække over noget eller lade som om, at vi er bedre, end vi er, når vi træder ind i kirken. Der er plads til at være menneske på godt og ondt og i den tid vi lever i, hvor coaching siger, at man kan alt hvad man vil, så er det tiltrængt med et sted, hvor man tør sige højt, at det kan man bare ikke. Det er ok at være menneske og helt almindelig. Det er en lettelse. Ja, det vigtigste for mig lige nu, er vel egentlig at fortælle så forståeligt som muligt, hvordan troen på Gud kan være en lettelse og et aktiv i et menneskeliv og faktisk helt livsnødvendigt for os.

Der er gudstjeneste på søndag kl. 10 i Brøndbyøster Kirke, hvor Camilla Cedermann indsættes om ny præst. Det er provst Olle Kollerup, der står for indsættelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top