Nyt IT-udstyr bliver leaset
GLOSTRUP. Glostrup Kommune skal have nyt IT-udstyr for 4,2 millioner kroner, men i stedet for at købe udstyret valgte et flertal at lease det fra kommunekredit

Centrale dele af Glostrup Kommunes IT-udstyr er mellem syv og ni år gamle, og skal udskiftes hurtigst muligt. Af en sag på kommunalbestyrelsens dagsorden fra april fremgår det, at kommunen har været udsat for flere angreb med virus og ransomware, der er angreb, hvor hackere tager en computer som gidsel, og kun vil frigive filer og så videre mod betaling.
Kommunen har udskudt købet af nyt IT-udstyr, fordi man har overvejet, om man i stedet for lokale servere skulle have en cloud-baseret løsning. Der har derfor ikke været budgetteret med udgifter til nyt IT-udstyr.
På kommunalbestyrelsens møde blev det diskuteret, hvordan man skulle finde penge til det nye IT-udstyr.
Mulighederne var at finansiere indkøbet på 4,2 millioner kroner på en gang ved at tage penge fra reservepuljen. Det støttede Enhedslisten og SF. Resten af kommunalbestyrelsen støttede en leasingmodel, hvor Kommunekredit køber udstyret og kommunen så leaser udstyret over den forventede levetid på fem år. Det giver en ekstraudgift til renter og det betyder, at udgiften kommer til at stå som drift i stedet for anlæg.
– I år er kommunerne både presset på de samlede rammer på Anlæg og Service, så det er lidt gamling, hvor det er bedst at placere udgifterne for 2016. Men i de kommende år, bliver vores serviceramme presset på grund af regeringens omprioriteringsbidrag, hvorfor vi i SF helst ser, at vi betaler regningen for det nye IT-udstyr vi har brug for med det samme i stedet for at låne pengene fra Kommunekredit. Så er der flere penge at bruge på at bevare servicen for vores børn og ældre i de kommende omprioriteringsår, sagde Mette Vennerstrøm (SF).
Borgmester John Engelhardt (V) argumenterede for en leasingmodel.
– Investering i denne størrelsesorden burde have været forudset tidligere, derfor vil Venstre og Dansk Folkeparti anbefale den finansieringsmodel, hvor vi bruger en leasingaftale. Det indebærer så, at vi skal finde nogle ekstra driftsmidler fremover, sagde han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top