Øget fokus på information ved risikokampe
IMG_7385.jpg
Beboerne på blandt andet Gildhøj oplevede voldsomme scener, hvor der var brugt brosten fra deres vej, efter Brøndby IFs kamp mod FC København den 27. april. Borgmesteren overvejer, hvordan man kan styrke informationen til beboerne i området. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Borgmesteren overvejer, hvordan kommunen kan blive bedre til at informere ved højrisikokampe på Brøndby Stadion

Som Folkebladet kunne fortælle i sidste uge, afholdt parterne i det såkaldte Fair Play-samarbejde et planlagt møde dagen efter urolighederne uden for Brøndby Stadion. Efter mødet udsendte parterne, blandt andet Brøndby Kommune og Brøndby IF A/S, efterfølgende en pressemeddelelse, hvori de tog afstand fra balladen og samtidig betonede, at vejen frem er dialog og fokus. Folkebladet har efterfølgende spurgt borgmester Kent Max Magelund (S), hvordan han vil sikre, at borgerne omkring stadion ikke komme til at opleve noget tilsvarende igen. Til det siger Kent Max Magelund:
– På mødet (Fair Play-mødet 28. april, red.) drøftede vi flere mulige tiltag, så vi fremadrettet kan sikre tilskuere og borgere en tryg og god oplevelse til fodboldkampe. Som borgmester er mit fokus naturligvis borgerne i Brøndby, og vi drøftede muligheden for øget information til borgerne om for eksempel trafiksituationen i området op til store kampe.
Og det er parkeringen, der særlig skal være fokus på, siger Kent Max Magelund:
– I 2016 vil forvaltningen påbegynde etablering af parkeringsvisning, der viser antal af ledige parkeringspladser omkring Sportsbyen. Formålet med parkeringsvisningen er at kunne give information om ledige parkeringspladser ved store arrangementer i Sportsbyen. Vi overvejer derfor pt. også, om der kan udsendes information inden en højrisiko kamp direkte til grundejerforeninger og boligselskaber, så borgerne bedre kan forberede sig på parkeringsgener og eventuelle forsinkelser i trafikken.
Desuden kan det ifølge Kent Max Magelund komme på tale at ændre spilletidspunktet, når for eksempel FC København kommer på besøg:
– Fra flere parter i Fair Play-samarbejdet er der et ønske om at ændre spilletidspunktet, da der er positive erfaringer med, at kampene afsluttes, mens det stadig er lyst. Det er dog et tiltag, vi ikke kan beslutte i Fair Play-samarbejdet, men vi har besluttet, at det er noget, vi vil se nærmere på.

Rydder op
Som Folkebladet kunne fortælle i ugen efter kampen, satte Brøndby Kommune mange ressourcer ind på at rydde op efter balladen efter pokalkampen mod FC København. Om det siger Kent Max Magelund:
– Brøndby Kommune sørger, som alle andre kommuner, for at vores fælles byrum er præsentable.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top