Partihop kan skabe interne problemer hos Socialdemokraterne
VALLENSBÆK. Onsdag var den tidligere SF’er Erdal Colak for første gang til Kommunalbestyrelsesmøde som socialdemokrat. Det kan føre til interne problemer, vurderer tidligere bagland

Da der onsdag var kommunalbestyrelsesmøde i Vallensbæk, var den socialdemokratiske gruppe vokset fra tre til fire medlemmer, mens SF’s gruppe var forvundet helt.
Erdal Colak, der tidligere repræsenterede SF i kommunalbestyrelsen, har nemlig for nylig valgt at skifte parti.

Ingen kommentar
Folkebladet har flere gange forsøgt at få en kommentar fra Erdal Colak om, hvorfor han har valgt at skifte parti. Men uden held.
Da han ikke, som det hedder i en mail fra hans nye partikammerat, Søren Wiborg, til Folkebladet, ikke ønsker at udtale sig om sit partiskifte til Folkebladet.

Rykker ved tillid
En af dem, der gerne vil kommentere Erdal Colaks partiskifte er Niels Borre. Han har i over 30 år været medlem af kommunalbestyrelsen i Ishøj for SF, ligesom han er formand for SF i Ishøj og Vallensbæk. Han siger om partiskiftet:
– Det er altid trist at miste gode partifæller til andre partier, specielt når de sidder på tillidsvalgte poster som for eksempel kommunalbestyrelsesmedlemmer. Men det er jo således, at alle vælges med baggrund i et partitilhørsforhold, men mandatet er personligt.
At Erdal Colak og andre således skifter parti, kan skabe problemer, mener Niels Borre:
– Desværre er partihoppere på alle niveauer et udbredt fænomen, som jo ikke ligefrem fremmer respekten for det repræsentative demokrati set ud fra et vælgersynspunkt.

Selvstændighedsuro
Erdal Colaks partiskifte er så nyt, at det på nuværende tidspunkt er vanskeligt at sige, om det får betydning for den lokale politik i Vallensbæk.
Men Niels Borre mener, det godt kan føre til intern uro hos Socialdemokraterne i Vallensbæk:
– Erdal Colak har fra sin indtræden i Vallensbæk kommunalbestyrelse oftest fulgt A´ernes beslutninger, hvilket han har gjort klogt i. At være ny og ene mand er ikke let. Nu får han nogle flere at lege med, og det er altid godt. Jeg kan dog forestille mig på et centralt område, hvor A’erne fremover kan få nogle ”frugtbare” diskussioner: Nemlig om hvorvidt Vallensbæk og Ishøj bør sammenlægges. Her har Erdal da indtil videre ment, at dette burde gøres, da det koster millioner af skattekroner at bevare de to små kommuner som selvstændig enheder. I den sammenhæng er A’erne i Vallensbæk jo i høj grad selvstændighedsfundamentalister.

Tiden vil vise det
Hvor vidt Erdal Colaks partiskifte betyder et endeligt farvel til SF i Vallensbæk, skal tiden vise, siger Niels Borre
– Om SF bliver repræsenteret i Vallensbæk kommunalbestyrelse fremover, må tiden vise. Vi vil da i SF Ishøj-Vallensbæk gøre os store anstrengelser for at opfordre de medlemmer, vi har bosiddende i Vallensbæk, til at overveje, om de er på en SF-liste til kommunalvalget i november 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top