Råd for pårørende til handicappede
GLOSTRUP. Mogens Mathiesen vil starte et råd for pårørende til voksne med særlige behov, som kan have svært ved at tale deres egen sag

Glostrup skal have et råd for pårørende til voksne med særlige behov, mener Mogens Mathiesen, der er en af initiativtager til det kommende råd.
– Vi er nervøse for vores voksne unge, som er over 18 år. Nogle gange er de ikke selv i stand til at tale deres sag, derfor besluttede vi at lave et pårørenderåd, siger han.
Ifølge ham skal rådet have tre formål.
– Vi som pårørende skal snakke med hinanden, vi skal have dialog med kommunen, og de pårørende kan have dialog med de voksne med særlige behov, siger han.
Ideen opstod i forbindelse med, at kommunen har afholdt to informationsmøder for pårørende til voksne med særlige behov.
– Vi blev meget glædeligt overrasket, da vi så, der blev afholdt en informationsmøde. Der bragte vi ideen op på møderne, og der var opbakning til det fra de pårørende. Kommunen er meget åbne overfor ideen, de vil gerne støtte op, siger Mogens Mathiesen.
Fremtiden for voksne med særlige behov er ligesom alle andre steder i kommunen en lille smule usikker, da ingen endnu ved, hvordan det såkaldte omprioriteringsbidrag vil ramme.
– Personligt er jeg bekymret for, at kommunen skal spare 25 millioner. I det møde jeg deltog i, var der nogle spørgsmål til, hvordan vikardækningen vil blive med den besparelse, siger Mogens Mathiesen.
Der er møde med oprettelse af rådet tirsdag den 10. maj 2016 klokken 19 til 21 i Glostrup Fritidscenter i Fællessal 2. Pårørende til voksne med særlige behov er velkommen til at kontakte Mogens Mathiesen, hvis der er spørgsmål til oprettelsen eller andet på 24 21 34 75.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top