Store Legedag på årets første sommerdag
DSC_6586.jpg
Det er 24. gang Store Legedag finder sted. Foto: Steen Larsen/Foto-Gen
BRØNDBY. Der var masser af glade børn og voksne, da Store Legedag i Brøndby blev afholdt for 24. gang i søndags

Da Store Legedag blev afholdt i søndags, var der klatrebjerg, svævebane, et lille tog og en lang række lokale foreninger og institutioner, der stillede op og gav smagsprøve på alt fra ponyridning til judo.
Formålet med Store Legedag er at præsentere sjove lege og aktiviteter for både børn og voksne og vise, hvor gode oplevelser man kan få ved at lege, spille og deltage aktivt.
– I 24 år har Store Legedag nu samlet børn og voksne og bragt glæde og fællesskab her i Strandesplanaden. Og uanset vejret stiller lokale foreninger, institutioner og frivillige op. År efter år. Hvorfor gør vi det? For at skabe en fantastisk dag for kommunens børn, unge og voksne. For at give børnene en oplevelse, midt i den strøm af travle hverdage, vi alle er en del af, som de vil huske i lang tid. For leg er sundt for sjælen, uanset om du er barn eller voksen, sagde borgmester Kent Max Magelund (S) blandt andet i sin tale ved åbningen af arrangementet.

Frivillige unge
Med årene deltager flere og flere af de legende børn i at afvikle de mange aktiviteter, og de holder orden i de lange køer, hvor det kan være svært at bevare tålmodigheden hos både børn og deres forældre. Men de tager bøvlet med et smil, og husker dengang de selv hoppede, snittede og løb. Nogle af dem, der i år var blevet store nok til selv at være med som frivillige hjælpere, er Maryam, Nazo, Fadumo og Abida.
– For os er Store Legedag en tradition, som vi er med til hvert år. Jeg nyder, at vi i Brøndby en gang om året kan samles og have det sjovt på samme tid. Så vidt jeg husker, har jeg været her hvert eneste år, og altid glædet mig til det næste år, sagde Maryam.
– Vi elsker aktiviteterne her i Strandesplanaden, og man lærer nye folk at kende. Nu er vi blevet store nok til selv at deltage som frivillige hjælpere og kan være med til at give de mindre børn en god dag, og det minder os om vores egen barndom og den glæde, vi oplevede på Store Legedag,” lød det fra pigerne.

Store Legedag afholdes hvert år i Strandesplanaden i Brøndby. Store Legedag udvikles og afvikles i et bredt samarbejde af forskellige foreninger og Brøndby Ungdomsskole og støttes økonomisk af Brøndby Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top