Ventetiden for værkstedsbesøg er kort i Glostrup
mekaniker_hjul-1.jpg
Ifølge autobutler.dk er den gennemsnitlige ventetid for at komme til på et autoværksted kun fire dage. Der er kortere tid end mange andre steder. Foto: Pressefoto
GLOSTRUP. Flere steder i landet er der ventetider på op til tre uger for værkstedsbesøg. Men i Glostrup er ventetiden i gennemsnit kun fire dage

Der har aldrig før været så mange indregistrerede biler i Danmark. Det mærker man overalt på landets bilværksteder, som melder om det travleste forår nogensinde.
Hos værkstedsportalen autobutler.dk er der således flere værksteder, som melder alt udsolgt frem til juli. Men selvom mekanikerne har travlt, kan man glæde sig over, at det ikke gælder for værkstederne i Glostrup.
Her er ventetiden for et værkstedsbesøg nemlig lige nu kun fire dage i gennemsnit.
– Vi har rasende travlt, og der er meget få ledige tider på værkstederne, men vi kan se, at værkstederne i Hovedstadsområdet har en noget lavere ventetid. Det betyder, at du i heldigste fald kan komme til hos mekanikeren i løbet af 4 dage, siger adm. dir. Christian Legêne fra autobutler.dk som samler cirka 700 værksteder.

Dæk giver travlhed
Travlheden på værkstederne skyldes især, at mange skal have skiftet dæk til sommerdæk, samtidig med at der er flere biler på vejene end nogen sinde før.
– Vi troede, at dagene med sommertemperatur i maj ville sætte en dæmper på bilejernes reparationsbehov. Det har ikke været tilfældet. Snarere tværtimod. Og ud over dækskifte spænder opgaverne bredt. Lige fra dækskifte, til mere avancerede reparationsbehov. Endelig er der på de varme dage mange, som skal have deres aircondition tjekket, siger Christian Legêne.
Autobutler.dk har siden 2010 registreret over 300.000 nye bilkunder på portalen, men alene i april formidlede man 9.082 jobs til værkstederne, hvilket er rekord og næsten dobbelt så mange som samme periode sidste år.

Vi bruger nettet
De fleste danskere har prøvet at bruge nettet, når de skal finde en butik eller kontakte den lokale frisør. Men det bliver stadigt mere almindeligt at gå på nettet, før vi kører bilen på værksted. De sidste fire år har der været en konstant stigning i antallet af bilejere, der afsøger nettet for at finde et egnet bilværksted.
– Vi har vænnet os til at handle via nettet. Det nye er, at vi nu også bestiller serviceydelser digitalt samtidig med at der i dag er flere bilejere enden nogen sinde før, som vælger værksted via nettet frem for blot at køre til det lokale værksted, forklarer Christian Legêne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top