Biografen officielt reddet
biograf3.jpg
Formand for Foreningen Glostrup Kulturhus, Flemming Brandt, og borgmester John Engelhardt underskriver aftale om foreningens økonomi de næste tre år. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Glostrup Biograf har over de seneste år udvidet aktiviteterne med andre kulturelle tilbud end film. Det kræver højere tilskud, end EU tillader, og derfor er der nu oprettet en ny forening

En biograf må højest få en halv million kroner om året i offentligt tilskud til biografdrift, lyder kravet fra EU.
Foreningen Sofarækken, der driver Glostrup Biograf, har tidligere fået et større tilskud end det, fordi de har haft en masse andre aktiviteter end bare biografforestillinger.
Det kunne ikke blive ved med at gå, derfor blev der i foråret oprettet en ny forening i Glostrup: Foreningen Glostrup Kulturhus.
Torsdag eftermiddag blev der skrevet under på nye aftaler med Foreningen Glostrup Kulturhus og Sofarækken, der gælder for 2017 og tre år frem.
Aftalerne skiller alt andet end almindelig biografdrift ud fra Sofarækken og over i Foreningen Glostrup Kulturhus. I den nye forening, der blev stiftet i foråret, kommer koncerter, babybio, seniorbio og en masse andre aktiviteter til at ligge.
Aftalerne blev godkendt af kommunalbestyrelsen på mødet i juni, inden de blev underskrevet i torsdags. På kommunalbestyrelsens møde sagde Robert Sørensen (EL).
– Enhedslisten er glade for at det endelig er lykkedes at finde en model, som kan videreføre biografdriften i Glostrup. EU har forlangt, at der skulle fortages ændringer i filmloven, således at der max må gives et tilskud på 500.000 kr. om året til biografdrift, med den nye opdeling kan vi fremadrettet se frem til at det nuværende aktivitets niveau med blandt andet Ældre- og babybio som minimum kan fastholdes.

Koncerter og andet
Foreningen Glostrup Kulturhus er meget ny, derfor kan formanden, Flemming Brandt, endnu ikke sige meget om, hvad foreningen aktiviteter vil blive.
– Det er et spændende projekt, og jeg ved ikke, hvor vi ender. Sofarækken lavede nogle koncerter med lokale navne, og det viste der sig at være et publikum til. Så har vi fået nogle entusiastiske medlemmer, der brænder for at få god musik til Glostrup, siger han.
Men foreningen kan indeholde meget andet end musik.
– Vi vil eksperimentere med, hvad biografsalen kan rumme. Vi har kontakt til nogle i teaterverdenen. Der er nogle begrænsninger og nogle muligheder på grund af salens størrelse. Vi har også talt om comedy. Vi skal lave noget, der tiltrækker flest mulige borgere, både børn, unge, voksne og ældre. Hvis der kommer nogle nye frivillige, der har lyst til at lave en ny slags kultur, så er det også muligt, siger Flemming Brandt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top