Byparken genindviet
Bypark1.jpg
GLOSTRUP. Efter at byggeriet af Glostrup Park Hotels konferencecenter i et stykke tid har lagt beslag på en del af Byparken, blev den i tirsdags genindviet

Byparken bag Glostrup Park Hotel har i nogle år været en kvart byggeplads, men det er slut nu. Tirsdag i sidste uge blev den genindviet. Det var Flemming Ørhem (DF), formand for Miljø- og Teknikudvalget, der stod for indvielsen.
Han talte om parkens historie, der er gået fra at være en røverhule, til at være en park for folket. Om spisestedet turisten, der under 2. verdenskrig blev brugt af tyskerne som indkvartering, men ”desværre”, under mystiske omstændigheder, brændte Sankt Hans dag i 1943, da der var rygter i byen om, at tyskerne ville vende tilbage. På stedet lå også i en del år restaurant Byparken, der brændte i 2012. Den var på det tidspunkt ejet af Glostrup Park Hotel, som i stedet har bygget en ny restaurant og konferencecenter.
– De lovede kvalitetsbyggeri og at det ville blive flot. Det har de levet op til. Vi er mange, der synes, det nye byggeri klæder parken, sagde Flemming Ørhem.
Han stod og fortalte ved siden af skulpturen der officielt hedder ”Hest der drikker af brønd”, men i byen primært er kendt som Tulle.
– Det kom hurtigt frem, at kunstneren havde brugt en rigtig hest som forlæg. Den hest hed Tulle, og siden har kunstværket heddet Tulle, sagde Flemming Ørhem.
Han slutter af med en opfordring til byens borgere omkring parken.
– Tag godt imod den og pas godt på den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top