Dansk Folkeparti går ikke ind for fleksibel boligudlejning
Af Allan Runager, politisk ordfører for Dansk Folkeparti i Brøndby I Folkebladet den 22. juni 2016, side 5 kunne man under overskriften ”De unge er mest ønsket” læse om udlejning af almenboliger i Brøndby Kommune. Der står i 2. afsnit citat ”Den generelle politiske opfattelse er nemlig, at boligselskaberne bedre kan skabe den rette beboersammensætning” […]

Af
Allan Runager,
politisk ordfører for Dansk Folkeparti i Brøndby

I Folkebladet den 22. juni 2016, side 5 kunne man under overskriften ”De unge er mest ønsket” læse om udlejning af almenboliger i Brøndby Kommune.
Der står i 2. afsnit citat ”Den generelle politiske opfattelse er nemlig, at boligselskaberne bedre kan skabe den rette beboersammensætning” citat slut.
Så er det at jeg må spørge, om Folkebladets udsendte er både blind og døv, for i mere end et år har Dansk Folkeparti i Brøndby gentagne gange argumenteret for, og stemt imod op til flere beslutningsforslag i kommunalbestyrelsen om at lade bolig anvisningsretten overgå til boligselskaberne.
Også partiet Venstre i Brøndby har stemt imod.
Dansk Folkeparti har hele tiden haft og har fortsat den mening, at boliganvisningsretten er et politisk ansvar. Et politisk ansvar for kommunens borgersammensætning, som ikke skal tørres af på boligselskaberne.
Andre kommuner, her i blandt Hvidovre, har en politisk beslutning om, at alle som søger bolig i Stationsbyen eller i Egevolden afd. 2 skal godkendes af kommunalbestyrelsen, dette for at undgå socialt skæve beboersammensætninger.
Det er åbenbart kun flertallet i Brøndby Kommunalbestyrelse, som påstår, at det er ulovligt at sortere i ansøgningerne, andre kommuner ved det øjensynligt ikke.

Svar

Af
Heiner Lützen Ank, redaktør af Folkebladet

Til spørgsmålet om, hvorvidt Folkebladets udsendte er blind og døv (i denne sag), er svaret nej.
Således skrev Folkebladets udsendte for eksempel den 18. november og 16. december 2015 to artikler om de fleksible udlejningskriterier. Artikler, hvor Folkebladets udsendte blandt andet citerede Allan Runager.
Dermed udviste Folkebladets udsendte, udover gode journalistiske færdigheder, evnen til at lytte.
At samme udsendte i artiklen i sidste uge brugte vendingen ”den generelle politiske opfattelse” skyldes derimod et upræcist ordvalg.
Det var således den udsendtes hensigt at beskrive at ”den mest udbredte politiske holdning er …”, hvorfor den rette sproglige vending i stedet ville have været: ”det politiske flertals holdning er…”

Vi beklager det unøjagtige ordvalg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top