Debat tog livet af populær Facebookside
VALLENSBÆK. Artikel fra Folkebladet skabte voldsom debat på Facebook-side, der nu er lukket

Debatten om forpagtningen af Sportscaféen tog i sidste uge en ny drejning.
En af medlemmerne af den populære Facebook-side Vallensbæk Portalen valgte nemlig at dele den ene af de i alt fire artikler om Sportscaféen, som Folkebladet bragte i uge 20.
Artiklen var et interview med forpagteren, Carina Andersen. Med artiklen fulgte et foto af Carina Andersen og Niels Jørgensen (V), der ligesom Henrik Rasmussen (K), borgmester, også kom til orde i avisen. I hver deres interview.
Folkene bag Vallensbæk Portalen mente imidlertid, at den pågældende artikel var et partsindlæg, der gjorde reklame for et politisk parti.
Da det gik op for brugerne af Vallensbæk Portalen, at artiklen var blevet fjernet, førte det til en hård debat, hvor flere krævede artiklen tilbage. Hvad den også var en kort overgang.
Under debatten præciserede Tony Overgaard, den bærende kraft bag Vallensbæk Portalen, at der fremover kun ville være artikler om politiske emner, hvis de indeholdt to kilder. Så en artikel ikke ville være reklame for en enkel holdning eller parti.

Kørt af sporet
Folkebladet henvendte sig efterfølgende til Tony Overgaard for at få uddybet dette. Til Folkebladet skrev Tony Overgaard blandt andet:
– Det hele er blevet blæst totalt op af nogle få lokalpolitikere, og tydeligvis også misforstået nu af de almindelige borgere. Det har intet at gøre med Folkebladet, som er min foretrukne lokalavis.
Desuden understegede Tony Overgaard, at det var vigtigt at skabe en fair debat:
– Sol og vind skal deles lige, og ikke kun dreje sig om et parti, der gør meget ud af at favorisere sig selv overfor borgerne. Hvis de vil lave politisk valgkamp, må de gøre det andre steder end på vores ellers rolige portal.

Mere debat og stop
Disse justeringer førte imidlertid ikke til ro.
Flere medlemmer af gruppen mente nemlig, at det svækkede debatten, hvis man ikke gav mulighed for at bringe artikler som den fra Folkebladet. De tog dermed i skarpe vendinger afstand fra justeringerne af reglerne for Vallensbæk Portalen.
Ifølge Tony Overgaard blev debatten imidlertid så hård, at han til sidst opgav at føre Vallensbæk Portalen videre. Således skriver han i dag på Vallensbæk Portalen:
– Jeg har ligesom min nu tidligere administrator kollega set Vallensbæk Portalen tage en meget trist drejning. Idet henvendelserne nu er gået fra god konstruktiv kritik, til at jeg nu også bliver svinet til på min egen personlige troværdighed, fra flere sider af, både på Vallensbæk Portalen og i Private Beskeder (PB’er), med falske beskyldninger og urigtige påstande, så er min grænse nået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top