En bryllupsfotograf blandt de bedste i Europa
New1.jpg
Nevzat Basaran blev tidligere på året kåret til at være den anden bedste bryllupsfotograf i Europa. Foto: Nevzat Basaran
BRØNDBY. Tidligere på året blev Nevzat Basaran kåret til årets danske fotograf og den andenbedste bryllupsfotograf i Europa. På samme dag

– Det var ret vildt, men en dejlig dag.
Sådan siger Nevzat Basaran, når han tænker tilbage på den dag i marts, hvor han af Dansk Fotografisk Forening blev kåret til årets danske fotograf, og hvor han også blev hædret som den andenbedste bryllupsfotograf i Europa.

Hverdagen bliver flot
Nevzat Basaran arbejder som professionel fotograf og tager derfor mange forskellige slags billeder. Men der er dog en kategori af billeder, han holder særlig meget af:
– Jeg holder mest af at tage bryllupsbilleder. Det er spændende at gøre almindelige mennesker flotte, og det har man virkelig mulighed for som bryllupsfotograf.
For mange mennesker skal bryllupsdagen være perfekt, og her spiller bryllupsfotografen en vigtig rolle, fortæller Nevzat Basaran:
– Bryllupsbilledet er en vigtig brik på en bryllupsdag, og det giver mig et adrenalinsus at få lov til at være en del af dette.
Skal man leve op til dette, er det ikke nok at kunne tage fotos, fortæller Nevzat Basaran:
– Det er også vigtigt, at man er åben og imødekommende som person, når man skal tage denne slags fotos.

En kombination
Enhver, der har stået med et kamera og tænkt, hvor svært kan det være, ved, at det kræver øvelse, øvelse og atter øvelse at kunne se og fange det perfekte billede. Og ifølge NevzatBasaran er der ikke en let og enkel formel for, hvordan man gør:
– Det er svært at sige med ord, hvad der gør et billede godt. Det er et spørgsmål om at kunne føle sig frem. Der er ikke et bestemt facit, for der er mange ting, der spiller ind.
Og der er, understreger Newzat Basaran, også flere, der skal tage ansvar, hvis et bryllupsbillede skal være virkelig godt:
– En god bryllupsfotograf kan sammen med et brudepar gøre billedet godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top