Et show der giver selvtillid
sommershow2016-_HL79200.jpg
En del af Produktionshøjskolen i Brøndbys Sommershow var teaterforestillingen værelse 315. Foto: Produktionshøjskolen i Brøndby
BRØNDBY. Elever fra Produktionshøjskolen i Brøndby afholdt show i Kulturhuset Kilden 22. juni. Det gav selvtillid

– Det har været hårdt. Vi har fået skæld ud en gang imellem af vores lærere. Men ellers havde det heller ikke fungeret så godt.
Rasmus Jork Larsen, elev på Drama- og musiklinjen på Produktionshøjskolen i Brøndby, fortæller om arbejdet med teaterforestillingen ”Værelse 316”, som blev vist ved skolens sommershow i Kilden 22. juni.
– Jeg har lært at tro lidt mere på mig selv. At komme til folk, hvis der er noget i vejen. Jeg er også blevet bedre til at vise omsorg, hvis andre har det dårligt og prøve at hjælpe, det jeg nu kan, beretter Rasmus Jork Larsen.

En krævende rolle
Eleverne på Drama- og musiklinjen har selv skrevet og udviklet forestillingen sammen med deres lærere.
– Nu skulle jeg tage ansvar, og jeg skulle leve op til det, lyder det fra Drama- og musikelev Line Pedersen.
– Det sværeste var at skulle afprøve nogle grænser. Det at skulle spille sindssyg. Det gik heldigvis godt, fortæller Line Pedersen.
Og rollen kunne bruges til noget, fortæller Line Pedersen
– Jeg har lært at være mig selv. Jeg har lært, at det ikke er så slemt at overskride grænser, som jeg troede. Jeg har lært at sige min mening. Jeg ved, hvad jeg vil. Jeg har fået så meget selvtillid.

Troen på egne kræfter
At eleverne får mere selvværd efter et ophold på Produktionshøjskolen i Brøndby er ikke tilfældigt. På Drama- og musiklinjen arbejder lærerne bevidst med at styrke troen på egne kræfter hos den enkelte elev.
– Eleverne lærer at strukturere sig selv. De lærer at planlægge deres egen tid og energi. De lærer at stå frem. At præsentere sig og at tale højt. Tale om dem selv på en positiv måde. Vi forsøger at se de ting, de har med som noget positivt. At de har kvaliteter frem for det modsatte, fortæller dramalærer Christine Colling.

Processen
Processen bag et produkt er også det, der arbejdes meget med på skolens fotolinje. Her har fotoelev Nina Jaensch fået ideen til en fotoserie om nøgenhed, som blev vist ved skolens sommershow i Kilden.
– Det skulle være nøgenhed uden at vise noget. At folk fik følelsen af, at personerne var nøgne uden, at man behøvede at vise nogle af deres ”personlige ejendele”. Den nøgne krop uden at det skulle være vulgært, fortæller fotoelev Nina Jaensch.
– Jeg har lært, at kun fantasien sætter grænser. Og at hvis man har en idé, så er skolen god til at hjælpe med at udvikle den.
Ud over at blive bedre til at fotografere har fotoelev Nina Jaensch også fået styrket nogle personlige sider, som hun kan bruge fremover.
– Jeg er meget mere selvsikker, på det jeg gør, og er blevet meget mere glad. Jeg kan rent faktisk det, jeg sætter mig for, lyder det fra fotoelev Nina Jaensch.

Se billeder fra skolens fotolinje her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top