GrønBy Strand i Venedig
20160301_132046.jpg
Modellen af GrønBy Strand er ved at blive pakket, så den kan komme til Arkitekturbiennalen i Venedig. Foto: GrønBy Strand
BRØNDBY. Arkitekturbiennalen i Venedig som udstiller det ypperste inden for tidens arkitektur, åbner nu. I år er renoveringen af Brøndby Strand Parkerne med

I årets udgave af arkitekturbiennalen er Vestegnen repræsenteret på allerfineste vis.
Renoveringen af Brøndby Strand Parkerne er med projektet GrønBy Strand tilstede på udstillingen som det eneste almene omdannelsesprojekt på hele den danske udstilling.
GrønBy Strand har med sit fokus på både bygninger og mennesker vist et helhedsorienteret blik på at omskabe bebyggelsen, så der bliver endnu bedre plads til det levede liv.

Sammenhæng
GrønBy Strand er den omfattende renovering, som de fire boligorganisationer i Brøndby Strand Parkerne i fællesskab står bag. Hugo Thuge, afdelingsformand i en af de syv boligafdelinger, glæder sig over, at projektet er kommet med på udstillingen i Venedig:
– For os har det været vigtigt at vælge et projekt, som tilgodeså sammenhængen mellem mennesker, boligområde og bydel. Og det synes vi, at GrønBy Strand gør. Vi har aldrig været i tvivl om, at vi valgte et meget visionært projekt af høj kvalitet, så jeg er selvfølgelig både glad og stolt over, at andre også kan se det, og at projektet er kommet med på udstillingen.

Dansk skatkammer
Den danske udstilling bliver et skatkammer, som viser alt det bedste af moderne dansk arkitektur, og her er GrønBy Strand altså med. Med modeller og prototyper viser udstillingen, hvordan danske arkitekter lige nu skaber arkitektur med et menneskeligt fokus.
Disse tanker flugter fint med hoved-ideerne i GrønBy Strand, som vil flette natur og boligområde sammen for at skabe en levende bydel, som åbner sig mod det omgivende samfund.
– GrønBy Strand-projektet vidner om boligforeningernes mod til at gentænke den ideologi, som Brøndby Strand Parkerne udspringer fra, og hvor planlæggerne ville have fuld kontrol over mennesker og natur. Tiden har dog vist, at beboerne har brug for friere rammer, hvor alting ikke er så opdelt: Det grønne og det grå kan forenes; turen fra A til B kan være enklere, kortere og smukkere, og den store skala fra højhusene kan møde en mindre skala, hvor foreningslivet og beboernes initiativer kan styrkes og gøres synlige. Brøndby Strand Parkernes deltagelse i arkitekturbiennalen er en enestående chance for at vise hele verden, hvor langt boligforeningerne kan nå, når de udskriver en arkitektkonkurrence og engagerer sig i at fremtidssikre frem for kortsigtede løsninger, udtaler Arne Cermak Nielsen, BCVA arkitekter på vegne af Team DOMUS.

I 2014 blev udstillingen i den danske pavillon besøgt af over 120.000 gæster.
Udstillingen i Venedig åbner d. 28. maj 2016 og kan ses til d. 27. november 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top