Grønt flag til børnehaven ved skoven
skovager1.jpg
Børnene hjalp med at hejse det grønne flag. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Børnehaven Skovager i Hvissinge har fået Friluftsrådets grønne flag for deres arbejde med at bringe naturen ind i institutionen og ikke mindst institutionen ud i naturen

I børnehaven Skovager er børnene ude i naturen hele året rundt. De har det seneste år arbejdet med en stribe naturprojekter, og det arbejde fik de i sidste uge Friluftsrådets Grønne Flag for.
Et af de projekter, de har arbejdet med de seneste måneder, er projektet skoven vågner. Her har børnene været ude i naturen helt fra da det var vinter og planter og dyr var i vinterhi. Derfra har de fulgt hvordan træerne først sætter små knobber, der senere vosker sig store til nye grene og blade. De har også fulgt med i livet i skoven. Kigget under sten for at finde insekter og kigget efter de lidt større dyr i skoven.

God trivsel
Projektet med at se skoven vågne op fra vinteren til det nu er sommer er bare et af mange, der nu har givet Skovager det grønne flag.
Aktiviteterne har betydet, at børnene har udvidet deres forståelse for naturen, siger Trine Kjelstrup, der er leder på Skovager.
– Børnene får en masse oplevelser i naturen og de får en viden, for eksempel om, at man også kan spise en brandælde som suppe, selvom den gør ondt at røre ved med hænderne, siger hun med henvisning til den velsmagende brandældesuppe, som børnehaven serverer i anledning af det grønne flag.
Der er også en masse pædagogiske fordele ved at bruge naturen.
– Naturen er meget rummelig, der er plads til alle slags børn. Børnene får en bedre forståelse af deres krop og motorik af at være ude at lege i naturen. De børn, der er her, er meget selvstændige. Og så kan de godt tåle at blive beskidte, de skal ikke sidde inde med fine legeting. Der er god trivsel her, man får lov til at mærke sig selv, siger Trine Kjelstrup.
Skovager har lige nu en ansøgning om at få et større udeareal. Tidligere lå institutionen bare i skoven uden et hegn, så børnene kunne bruge området omkring institutionen. Nu er der kommet et hegn op. Inden for hegnet bliver græsset temmelig slidt i løbet af vinteren af børnene, der jo er meget ude at lege.
Får institutionen lov, får de dobbelt så meget udeareal, som de blandt andet vil bruge til at bygge shelters, så de kan få besøg af børn fra andre institutioner og skoler i Glostrup, der gerne vil lidt tættere på naturen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top