Ikke en sæson som vi regnede med
8.-Theresa-Nielsen.jpg
SPORT. Sølv i 3F Ligaen og Pokalturneringen samt et tidligt exit i Champions League blev det til for BIFs kvinder i år. Ikke en sæson som forventet

Havde dette interview fundet sted for et år siden, kunne man forestille sig, at Theresa Nielsen, en af de bærende kræfter på Brøndby IFs kvindehold, ville have brugt ord som fantastisk, enestående og fedt.
For havde interviewet fundet sted efter sæsonen 2014-2015, kunne Theresa Nielsen nemlig se tilbage på en sæson, hvor hun sammen med holdkammeraterne ikke alene havde vundet det danske mesterskab og pokalturneringen, men også som det første danske hold havde spillet Champions League semifinale.
Men interviewet finder sted i år. Desværre. Derfor er det også en hel anden sæson, Theresa Nielsen kan se tilbage på. En sæson, der har budt på en andenplads i 3F Ligaen, en andenplads i pokalturneringen og et tidligt exit i årets udgave af Champions League. Med andre ord en sæson, der på ingen måde minder om den foregående, siger Theresa Nielsen:
– Det har bestemt ikke været den sæson, vi havde håbet på. Året før lykkedes alt for os, men sådan har det ikke været i år.

Det tidlige efterårsexit
I efteråret 2015 tabte Brøndby allerede i de indledende runder til Slavia Prag. Dermed røg holdet ud længe før end året forinden.
Men det var ifølge Theresa Nielsen unødvendigt, at Brøndbyholdet måtte sige farvel til turneringen så tidligt:
– De var klogere end os og mere effektive.
Et farvel, der ifølge Theresa Nielsen illustrerer en forskel mellem ikke kun Brøndby og det tjekkiske hold, men også mellem danske og udenlandske hold:
– I mange tilfælde er de udenlandske hold mere effektive, end vi er, og det afgør altså fodboldkampe.

Sats gav nederlag
I maj havde Brøndby IF muligheden for at vinde pokalturneringen for syvende gang i træk. Men på udebane tabte holdet til rivalerne fra Hjørring.
Et nederlag, som blandt andet skyldtes et kiks af Brøndbys målmand. Men den slags kan ske, mener Theresa Nielsen:
– De fik nogle dumme mål, og vi lavede nogle personlige fejl, som fik konsekvenser. Vi satsede, og det gav altså Hjørring nogle muligheder, som de udnyttede.

Ikke stabile nok
Nederlaget i pokalturneringen til Hjørring var ikke det eneste, Brøndbyholdet led til de nordjyske rivaler i løbet af året.
For sæsonen sluttede nemlig med en direkte kamp mellem de to hold, hvor Brøndby skulle vinde, hvis guldet skulle vrides ud af Hjørrings hænder. En kamp, som Brøndby IF også tabte:
– Vi behøvede ikke at være i den situation. For i efteråret var vi meget stabile, men i foråret svingede vi for meget i vores indsats. Fortuna Hjørring var derimod mere stabile igennem hele sæsonen.
Derfor må man også, selvom man spiller i Brøndby, og vil gøre alt for at samle guld og pokaler på Vestegnen, drage en konklusion:
– På den baggrund er det vel fair nok, at Fortuna blev danske mestre.

Den manglende gnist
Det uundgåelige spørgsmål er derfor, her et par dage efter sæsonen er slut, hvorfor Theresa Nielsen og de øvrige spillere ikke bare kunne fortsætte successen fra sidste sæson:
– Jeg ved det ikke. Naturligvis vil vi vinde hver gang og lige så meget som sidste år. Men der har manglet noget. Der har måske manglet den der vilje til at gøre den ekstra indsats. Vi har i situationen måske troet, at holdkammeraten gør det.
Selvom man er blandt de bedste kvindelige fodboldspillere i landet og spiller i en klub, der kan tilbyde de bedste rammer, kan alt det ved siden af fodboldlivet også spille ind på præstationen på banen, fortæller Theresa Nielsen:
– Arbejde og studier har også betydning for spillet på banen. Det kan godt føre til, at man mister noget energi, og det kan nogle gange mærkes på banen.

Bedre end Brøndby
Om en måned fylder Theresa Nielsen 30 år, og samtidig gør hun sin uddannelse som Social- og Sundhedsassistent færdig.
Når man hertil lægger, at hun er en fast del af det danske landshold og har vundet flere mesterskaber og titler med Brøndby IF, er hun en fodboldspiller på toppen af sin karriere.
En fodboldspiller, der naturligt kan overveje, om det næste skridt i karrieren, er en tur til en udenlandsk klub. Men det er ikke en selvfølge for Theresa Nielsen:
– Det er noget særligt at spille i Brøndby, med den historie og med den opbakning, og jeg var også med, da det var ved at gå galt med økonomien, så derfor skal det være bedre vilkår, hvis jeg skal spille et andet sted.

To plus en kvartfinale
Nu venter tre ugers ferie, aktiv ferie, som Theresa Nielsen understreger.
Derefter følger forberedelserne til den nye sæson, der gerne skulle ende med et bedre resultat end det, den forgangne har budt på:
– Når vi mødes om et år, så skal vi tale om det danske mesterskab og den pokalturnering, vi har vundet, samt minimum den kvartfinale i Champions League, vi har været med i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top