Klar til at kæmpe mod spiseforstyrrelse og selvskade
Marianne-Piil_Ungehuset.jpg
Socialrådgiver i Ungehuset i Brøndby, Marianne Piil, er en af de 80 medarbejdere, der nu er uddannet i bedre at kunne spotte og hjælpe unge, der har en spiseforstyrrelse eller som udøver skade på sig selv. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. 80 medarbejdere fra 15 forskellige enheder i Brøndby Kommune har gennemgået et kursus, så de bedre kan opspore og hjælpe unge, der kæmper med spiseforstyrrelser eller selvskade

Unge danskere slås i stigende grad med spiseforstyrrelser og selvskade. I folkeskolens ældste klasser har 13,5 procent skadet sig selv med fx cutting, og kigger man ind i en gymnasieklasse, har i gennemsnit 22 procent af eleverne skadet sig selv.
Udover det er minimum 80.000 i alderen 16-19 år i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse i Danmark. For at det offentlige kan blive endnu bedre til at opdage den ødelæggende adfærd hos unge, som kan være svær at få øje på, tilbyder Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade en to-dages uddannelse til kommunerne.
Rekordmange medarbejdere i Brøndby Kommune, der har kontakt med unge, tilmeldte sig kurset i Brøndby, som blev åbnet med en tale af Per Jensen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Forståelse
I kurset deltog ansatte fra 15 enheder i Brøndby Kommune, herunder stort set hele sundhedsplejen sagsbehandlere fra Børne- og Familieafdelingen, hele Ungehuset, flere repræsentanter for værestederne for unge i Brøndby, Jobcentret og handicap-, psykiatri- og misbrugsområdet.
– Nu har vi 80 medarbejdere fra mange steder i kommunen, der alle er klædt på til at opdage de ofte subtile tegn på, at den unge kæmper med en spiseforstyrrelse eller udøver selvskade. Så kan vi forhåbentligt gøre en endnu større forskel for disse unge. Det kan være invaliderende for en ung at gemme på sådan en hemmelighed, og det er vigtigt, at de bliver mødt med forståelse og opbakning og får hjælp til at løse deres problem, siger Peter Brix Adsersen, afdelingschef i Brøndbys Børne- og Familieafdeling.

God til at skjule det
Marianne Piil, socialrådgiver fra Ungehuset var en af deltagerne, der kom hjem med ny viden på området.
– Jeg fik meget ud af de konkrete eksempler på, hvilken hverdag disse unge kæmper med, hvor meget energi, de bruger på at skjule det. Det er god viden at have, når jeg har en ung overfor mig. Det lykkes dem jo tit at skjule problemet. Nu er jeg opmærksom på, at når en ung pludselig udebliver, får meget fravær eller lider af depression, så kan det være dette, der gemmer sig bag som den virkelige årsag,” fortæller Marianne Piil.

Er man ung eller pårørende og har brug for rådgivning om spiseforstyrrelser eller selvskade, kan man kontakte Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade mandag-torsdag kl. 16-20 på tlf. 70101818.
Man kan også kontakte Specialrådgivningen i Brøndby Kommune på tlf. 43282564 mandag-onsdag kl. 9-14.30, torsdag kl. 9-17.30 og fredag kl. 9-12.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top