Mad der giver smag på livet
IMG_4075.jpg
Kok Bo Johansen er faglig leder af Smag på Livet. Her deler han ud af madfristelserne, der er en vigtig del af projektet. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. I Vallensbæk er et projekt, der skal give beboerne på plejecentrene flere små daglige måltider ved at være ført ud i livet. Det har givet appetit på livet

– Det med at spise, det er noget, ældre indimellem skal fristes til. Christina Christiansen, klinisk diætist og projektleder på Smag på Livet, er godt tilfreds med spiseprojekt, der nu er nået til den sidste fase.
Projektet Smag på Livet går ud på at få bebeboerne på Rønnebo og Højstruphave til at spise mere ved at tilbyde dem flere små måltider i løbet af dagen.
For ud over morgenmad, frokost og aftensmad bliver beboerne fristet yderligere tre gange i løbet af dagen:
– Det bærende element i projektet er den såkaldte fristevogn. En lille vogn, hvor der for eksempel kan være frugt, energidrik og brød. Vi ved nemlig, at mange af beboerne har godt af at få flere små måltider i løbet af dagen, og det er det, vi tilbyder dem med fristevognen.

Kunne se det
Udover at få tilbudt flere små måltider, er en vigtig del af Smag på Livet, at beboerne på Rønnebo og Højstruphave skal kunne følge med i madforberedelserne:
– Beboerne skal kunne følge med i, at vognen og maden bliver gjort klar. Det giver større appetit. Det kan lade sig gøre, da vi har køkkener på alle etager på de to plejecentre.
Og det er noget, beboerne nyder godt af, fortæller Christina Christiansen:
– Maden og det at kunne følge med i forberedelserne skaber glæde hos beboerne.

Uddannelse bag
Christina Christiansen har som klinisk diætist i Vallensbæk Kommune haft det overordnede ansvar for projektet. Men hun har langt fra været ene om det:
– Der er blevet ansat en kok, Bo Johansen, der skal hjælpe køkkendamerne med at implementere projektet. Det er kokken, der er fremover skal være den faglige leder for ernæringsassistenterne og sikre den fortsatte implementering af fristevognene.
Og bestræbelserne har båret frugt, siger Christina Christiansen:
– Ideen er, at vi ville skabe nogle trygge rammer om maden og dermed skabe øget livskvalitet og større appetit for beboerne. Det håber jeg, vi har gjort med dette projekt, der ikke kan lade sig gøre uden det gode plejepersonale og ledelsesopbakning, der arbejder på begge plejecentre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top