Manglende plads i idrætsklasserne
Af Gitte Heise Tybjergparken 49 2660 Brøndby Strand Meik Heise Jørgensen har søgt Idrætsklassen i Brøndby, men har desværre fået afslag. Meik er p.t. danmarksmester og blandt top ti i Europa. Men til trods for disse gode resultater er det ikke lykkedes at få en plads i Idrætsklassen. Afslaget er givet blandt ud fra, at […]

Af
Gitte Heise
Tybjergparken 49
2660 Brøndby Strand

Meik Heise Jørgensen har søgt Idrætsklassen i Brøndby, men har desværre fået afslag.
Meik er p.t. danmarksmester og blandt top ti i Europa. Men til trods for disse gode resultater er det ikke lykkedes at få en plads i Idrætsklassen.
Afslaget er givet blandt ud fra, at skolen mener, at der var lidt problematik omkring morgentræningen, uden dog at kontakte klubben for at få afklaret disse problemer.
Klubben har i Meiks anbefaling skrevet, at VARK (Vallensbæk Rulleskøjteklub) i klubregi vil kunne tilbyde Meik træning indenfor alle de træningsfacetter, der er vigtige for at udvikle sig som rulleskøjteløber (udholdenheds-, teknik-, styrketræning m.m.) ud fra principperne i aldersintergeret træning.
Desuden begrunder skolen afslaget med, at de som idrætsklasse ikke er klar til at modtage de smalle sportsgrene endnu, men at skolen arbejder på at blive det med tiden. Dette til trods for, at skolen i deres egen brochure allerede før optagelsessamtalerne skrev, at idrætsklasserne er et tilbud til alle, der dyrker idræt på eliteniveau, uanset sportsgren.
Meik har dog fået af vide, at han står på deres venteliste. Men vi har ikke kunnet få af vide, hvilet nummer han er på ventelisen, eller hvor store chancerne er for at komme ind i klassen.
Meik har i de sidste to løb i Europa avanceret fra en 8. til en delt 5.plads, og i Tyskland vandt han sølv i stafet sammen med makkeren fra Næstved. Dette er en meget flot præstation, da det er en del mere krævende at løbe stafet med kun to løbere på holdet. Hvorimod de øvrige hold stiller med tre løbere (der skal være 2-3 løbere på hvert hold).

Svar

Af
Joachim Kjølberg
Skoleleder
Brøndbyvester Skole

Ja, der mangler plads i idrætsklasserne.
Brøndbyvester Skole har en idrætsklasse pr. årgang i vores overbygning. Efter sommerferien begynder en ny 7. klasse som idrætsklasse på skolen. I år har vi haft overvældende søgning til den nye klasse.
Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole er et skoletilbud for elever, der ønsker at kombinere skole og talentidræt. Vi ønsker at skabe sammenhæng mellem skole og idræt, således at talenters potentiale kan udvikles.
I år var der samlet 65 ansøgere fra både vores egen skole og skoler fra Københavnsområdet. Af disse ansøgere levede 60 op til kravene for optagelse, og har alle gennemgået udvælgelsesproceduren. Skolen har optaget 28 elever, hvilket er det maksimale antal elever, der må være i en klasse fra skoleårets begyndelse.
Udvælgelsen af elever til idrætsklassen sker på baggrund skolens retningslinjer for optagelse. Til grund for udvælgelsen ligger udtalelser fra såvel idrætsudøverens aktuelle skole og sportsklub eller forbund og en samtale med et optagelsesudvalg. Ved samtalerne deltager udover idrætsudøveren, forældre og evt. repræsentant fra sportsklubben samt optagelsesudvalget. Det er optagelsesudvalget, der til sidst vurderer, hvilke af ansøgerne der skal tilbydes plads i idrætsklassen, under hensyntagen til udtalelser, samtalen, kønsfordeling i klassen samt antallet af ansøgere fra idrætsgrenene.
I år har vi optaget idrætsudøvere fra sportsgrene som fodbold, håndbold, bordtennis og svømning.
Det er aldrig rart at skulle give nogen afslag på det, de ønsker sig mest brændende. Derfor får alle personligt og motiveret besked om afgørelsen. Desværre har vi skuffet flere ansøgere, end vi har optaget i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top