Ny plan for Sportsbyen på plads
IMG_7375.jpg
Der er vedtaget en ny lokalplan for området omkring Stadion. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Kommunalbestyrelsen har vedtaget ny lokalplan for stadionområdet, der blandt andet betyder, at Brøndby IF A/S må afholde koncerter på stadion

Planerne har været på bordet noget tid, og på et informationsmøde og på skrift har borgerne kunnet give deres mening til kende om planerne for stadionområdet, som blandt andet handler om at tillade Brøndby IF A/S at afholde mellemstore koncerter og at etablere et nyt klubhus til Brøndby Support.
De fleste borgeres input har været positive, og nu er lokalplanen, der muliggør de nye planer for stadionområdet, også kaldet Sportsbyen, godkendt af Brøndbys Kommunalbestyrelse.
– Jeg er glad for, at vi med denne lokalplan tager endnu et skridt i udviklingen Sportsbyen. Nu er der skabt bedre rammer for at skabe flere aktiviteter på området, så vi kan styrke Sportsbyen som et levende område i Brøndby, der er centreret omkring idrætstilbud og arbejdspladser med tilknytning til sport, siger Kent Max Magelund (S), borgmester i Brøndby.

For hele byen
Konkret betyder den nye lokalplan blandt andet, at Brøndby IF nu har mulighed for at afholde koncerter på stadion, og det er de glade for.
– Vi kommer nok ikke til at holde nogle koncerter denne sommer. Men vi er rigtig glade for, at den nye lokalplan er vedtaget, da den er grundlaget for, at vi fremadrettet kan arbejde på at få flere aktiviteter til stadion, til gavn for forhåbentligt hele byen, fortæller Jesper Jørgensen, administrerende direktør i Brøndby IF A/S.

Fokus på trafik
En ny miljørapport vurderer ikke, at de mellemstore koncerter, som Brøndby IF A/S nu kan afholde, vil give trafikalt knas. Men det er ofte tilfældet ved store arrangementer på Brøndby Stadion.
Derfor har Brøndby Kommune valgt at sætte gang i flere tiltag, der skal gøre det lettere at komme til og fra stadion ved store arrangementer. Man vil for eksempel arbejde på at forbedre frakørselsforholdene i området, særligt i krydset Sydgårdsvej/Sdr. Ringvej, bedre programmering af signalanlæg og man vil se på etablering af nye parkeringsforhold og bedre skiltning.

Nyt Klubhus
Den nye lokalplan åbner også op for muligheden for, at kommunen kan bygge et nyt klubhus til Brøndby Support på området, og at Brøndby IF kan etablere en materielgård til deres udstyr.
Brøndby Kommune forventer, at det nye klubhus står færdigt i løbet af sommeren 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top