Sidste skoledag fejret
sidste-skoledag1.jpg
På Søndervangskolen i Glostrup var der masser af barberskum. Foto: Tine Rigét
HELE OMRÅDET. Fredag i sidste uge var der sidste skoledag på folkeskoler over hele landet. Dagen gik fint, lyder meldingen fra skolerne i Glostrup og Brøndby

Fredag var en af de store dage i en masse unge menneskers liv. Deres sidste skoledag. På skolerne rundt omkring i Glostrup, Brøndby og Vallensbæk blev der kastet med vand, barberskum og karameller.

Fodbold og karameller
På Glostrup Skoles afdeling Søndervang gik dagen ifølge Anette Roland, afdelingsleder for udskolingen, fantastisk.
– Sidste skoledag på Søndervangskolen gik forrygende godt. Eleverne blev modtaget med flag af de små klasser. Derefter var der morgenmad, som 8. klasserne serverede.
Karameller blev kastet ind i alle klasser og på SFO’en. 9. klasserne underholdte hele skolen i vores hal. Der var karaoke, hvor lærerne skulle synge. En skøn og morsom video med parodi af deres lærere. Så spillede eleverne fodbold mod lærerne, og til sidst var der vand og skum på græsset, fortæller hun.

Sjovt show
Også på Glostrup Skoles afdeling Nordvang gik dagen fint.
– Det er forløbet fint her på Nordvang, der har været karamelkastning, stort show i aulaen med kåringer, optræden, musik, dans og masser af film, som eleverne har lavet. Lærerne måtte selvfølgelig stå for skud, men på en tilpas sjov og ordentlig måde. Eleverne havde også tilpas meget selvironi. Derefter skum og flere karameller på sportspladsen, hvor skolebetjente stod med brandslangen og skyllede skum ud af øjnene. Efterfølgende har 8. klasserne ryddet op i aulaen, der var sækkevis af makuleringspapir, som var blevet brugt til at kaste ud over 9. klasseleverne, da de løb ind i aulaen, fortæller Birgit Henriksen, afdelingsskoleleder på skolen.
Hun tilføjer, at skolen i år har forsøgt at give eleverne mere ansvar for at planlægge dagen selv, og det gik godt.
– Dagen er planlagt af eleverne, der også selv har stået for forældreorientering, besøg i alle klasser og så videre. Vores motto er: 9. klasserne holder fest, alle andre er gæst.

Uafgjort fodboldkamp
På mange skoler er der også tradition for, at elever og lærere spiller en fodboldkamp mod hinanden på sidste skoledag. Det gjorde de også på Brøndby Strand Skole.
– Dagen kører efter en stram plan, så alle hygger sig og har det godt. Så sluttes der af med pizza til alle 9. klasserne og deres lærere. Den traditionelle fodboldkamp mellem elever og lærere endte 2-2, hvilket er et historisk godt resultat for eleverne, da de normalt lider nederlag, siger skoleleder Per S. Trudslev med et smil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top