Stævnemøde for ledige og arbejdsgivere
Find-dit-nye-job-002.jpg
Louise Meincke Thøgersens, Office og HR Manager i XTrade, var torsdag til åbent hus-arrangement for at finde nye medarbejdere. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Jobcenter Brøndby dannede rammen om et vellykket åbent us-arrangement, hvor virksomheder og ledige borgere satte hinanden stævne

Jobcenter Brøndbys afdeling i Tybjergparken havde i anledning af åbent hus-arrangementet lånt sig til et større lokale, og det var ikke nogen tosset ide.
Der var nemlig om ikke pakket til bristepunktet, så i hvert fald godt fyldt op, da Jobcenteret torsdag eftermiddag havde inviteret ledige borgere til åbent hus-arrangement.
En intensiveret virksomhedsindsats, hvor Jobcenteret i stigende grad bliver brugt som rekrutteringspartner kombineret med vækst hos flere lokale virksomheder betyder, at Jobcenteret i øjeblikket får ekstra mange henvendelser om ledige job. Dels fra lokale virksomheder, dels via deres samarbejde med andre kommuner. Og så blev ideen om et åbent hus-arrangement født.
– Konceptet er enkelt, fortæller Kate Fønsskov, afdelingsleder i Jobcenter Brøndbys Virksomhedsservice.
– Hver torsdag i lige uger er alle ledige velkomne til at kigge forbi Jobcenter Brøndby i Tybjergparken. Det er fuldstændig frivilligt, og man behøver ikke at tilmelde sig på forhånd. Vores håb er naturligvis, at vi får skabt en masse gode kontakter mellem virksomheder og ledige, men også at det her og nu kan føre til nogle gode jobmatch, siger hun.

Oplagt mødested
Som på en bedre markedsplads summede det af liv og dialog, blot var de lokale varer skiftet ud med konkrete ledige job og tilbud om anden hjælp til at komme tættere på arbejdsmarkedet, for eksempel tilbud om CV kurser og muligheden for opkvalificering.
Fire virksomheder, Securitas, XTrade, TM Service og Dekra, alle med et større rekrutteringsbehov, var inviteret til selv at stå i en bod og møde potentielle kandidater.
– Det er en alletiders måde at komme ud og møde folk og er oplagt for en virksomhed som vores, der ikke bare skal bruge en enkelt ny medarbejder, mente Louise Meincke Thøgersen, der som Office og HR Manager i XTrade, søger mange nye medarbejdere til deres ny-opstartede kontor i Brøndby, der kan arbejde både deltid og fuldtid med telefonkontakt til nye og eksisterende kunder i Norden.

100 med
Godt 100 ledige borgere deltog i det første åbent hus-arrangement; et passende antal, der betød, at ingen skulle stå i kø alt for længe for at møde en virksomhedskonsulent eller en virksomhed.
Ikke desto mindre håber Jobcenteret at se endnu flere ledige til de kommende arrangementer, så flest mulige lokale job kan blive besat af lokale ledige borgere.

Update
Efter Folkebladet i sidste uge kunne fortælle om Louise Meincke Thøgersens, Office og HR Manager i XTrade, positive oplevelse af samarbejdet med Jobcenter Brøndby, har Louise Meincke Thøgersen efterfølgende fortalt til Folkebladet, at XTrade har underskrevet kontrakt med én kandidat, der er blevet henvist fra Brøndby Jobcenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top