Sunde mænd og fede fællesskaber
GLOSTRUP. Glostrup vil have sunde og glade mænd. I uge 24 sætter kommunen derfor fokus på mænds sundhed ved at hoppe med på kampagnen Men’s Health Week 2016

Men hvorfor er det overhovedet relevant at sætte fokus på mænd og deres sundhed?
Generelt lever mænd 3-13 år kortere end kvinder. Mænd er mere overvægtige, spiser mere usundt, drikker mere alkohol og føler sig mere alene end kvinderne gør. Der er altså en kønsmæssig ulighed i sundhed, som Glostrup Kommune med Men’s Health Week 2016 sætter fokus på.

Sammen om en aktivitet
Mange mænd er ikke så gode til at skabe nye venskaber og kontaktflader. Mens kvinder ofte bare mødes for at snakke og være sammen, så vil mænd gerne mødes om en aktivitet, det kan for eksempel være i foreningslivet eller på en arbejdsplads. I uge 24 bliver der i forbindelse med kampagnen også sat fokus på mænd og mad. Og sund mad kan sagtens være for store, stærke mænd. Det viser sig nemlig, at det nøglehulsmærkede fra supermarkederne faktisk godt kan smage lækkert.

Enker og fædrehygge
Der vil også være fokus på enkemænd, og sammen med præsterne fra Glostrup Kirke kan man gå en tur og tale om liv og død og alt det ind imellem – og møde ligesindede. I Glostrup Fritidscenter laver de fysiske aktiviteter til far og barn. Så hvis du vil lave nogle sjove ting med dit barn og andre fædre – så se mere på www.glostrup.dk eller www.fritid-glostrup.dk.

Mænds mødesteder
Fælles for de forskellige aktiviteter er, at alle mændene vil blive inviteret til et informationsmøde om Mænds Mødesteder. Glostrup vil nemlig gerne være det første sted på Vestegnen, hvor mænd kan mødes om fælles aktiviteter – som de selv bestemmer, hvad skal være.
– Med ’Mænds Mødesteder’ giver vi os mænd mulighed for at være med i et mandefællesskab, hvor vi kan have det sjovt og hyggeligt sammen – og som bonus styrker det vores sundhed, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Lars Thomsen (V).
Alle mænd er inviteret til informationsmøde 22. juni kl 17:30-19:30 i Glostrup Biblioteks ’Bibliotekssalen’.

Mænds Mødesteder
Mænds Mødesteder er non-profit og ikke-kommercielle mødesteder. De er tilgængelige for alle mænd og deres primære formål er at skabe et trygt og venligt miljø, hvor mænd kan være sammen om meningsfulde projekter i deres eget tempo og i selskab med andre mænd
Men’s Health Week
Formålet med Men’s Health Week er at skabe fokus på sundhedsproblematikker der kan forebygges, og fremme tidlig opsporing og behandling af sygdomme blandt mænd og drenge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top