Udvalgte busser kan få nye ruter
BRØNDBY. Brøndby Kommune overvejer at ændre et par buslinjer. Til glæde for de fleste, håber udvalgsformanden

Skal buslinjerne 130 og 22 lægges sammen, og kan vi undvære bus 143 langs Gammel Køge Landevej i Brøndby Strand? Brøndby Kommune har netop haft ændringer af to buslinjer i høring. Ændringerne drejer sig for det første om linje 130, der i dag kører mellem Brøndbyøster Station og Albertslund Station via Park Allé, Glostrup Station, Vesterled og Ragnesminde Erhvervsområde.
Albertslund og Vallensbæk Kommuner ønsker ikke længere den buslinje, og den kommer derfor kun til at køre i Brøndby. Mellem stationerne Brøndbyøster og Glostrup er der ikke lagt op til ændringer, men vest for Glostrup Station kommer bussen til at køre på en anden måde. Efter sin rundtur i Ragnesminde erhvervsområde skal den vende tilbage til Glostrup Station.
På denne strækning er passagerstrømmen primært fra Glostrup Station til arbejdspladser i Ragnesminde om morgenen, og fra Ragnesminde til Glostrup Station om eftermiddagen. Derfor er det planen, at der skiftes retning på denne del af linjen midt på dagen. Om aftenen og i weekenden ønsker Teknik- og Miljøudvalget, at der køres en kortere rute, som ikke betjener Midtager, Vallensbækvej og Abildager.
– Vi mener ikke, vi kan svigte Vesterled om aftenen og i weekenden, men erhvervsområdet har meget få passagerer i de tidsrum. Derfor synes vi, det er acceptabelt at skære i Ragnesmindes betjening, siger Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik og Miljøudvalget.

Lægge linjerne sammen
Samtidig med denne ændring ønsker udvalget at lægge buslinjerne 130 og 22 sammen. Det kan spare Brøndby Kommune for omkring halvanden million kroner årligt, fordi busserne får mindre spildtid. En ulempe er, at forsinkelser lettere kan hobe sig op på en lang buslinje, men det ser udvalgsformanden som mindre væsentligt:
– En af de store fordele ved denne ændring er, at det vil give mulighed for at tage en bus direkte fra Brøndbyvester til Hvidovre Hospital, og det vil der være flere, der er glade for.

Også linje 143 og 13
Den anden ændring, der er lagt op til, og hvor en del af besparelsen fra linje 130/22 skal bruges, drejer sig om linje 143 og 13.
Linje 143 kommer i dag fra Ballerup og Albertslund, og kører fra Vallensbæk Station via Gl. Køge Landevej til Brøndby Strand Station og retur via Strandesplanaden til Vallensbæk Station. Det gør den dog kun otte gange per dag på hverdage.
På strækningen ad Strandesplanaden supplerer linje 143 linje 166, så disse to linjer tilsammen har tre afgange i timen i dagtimerne i retning Vallensbæk Station.
Forslaget er, at fremover skal betjeningen mellem Vallensbæk Station og Brøndby Strand Station nedlægges på linje 143, så betjeningen af Gl. Køge Landevej mellem Vallensbæk Station og Brøndby Strand Station ophører.
Om det siger Vagn Kjær-Hansen:
– Den strækning har meget få passagerer, og det er ikke økonomisk holdbart at opretholde en bus for så få. Derfor siger udvalget ja til Vallensbæks og Albertslunds ønske om at bruge de busser et andet sted på ruten.
I stedet skal linje 13 have en ekstra afgang i timen mellem kl. 9 og 14 på hverdage. Det erstatter linje 143’s betjening af Brøndby Strand Station og Strandesplanaden, men betyder også, at der bliver 20 minutters drift på linje 13 i dagtimerne mellem Brøndbyøster og Brøndby Strand.
– Den ændring vil være til glæde for mange passagerer. Linje 13 er en stor linje i Brøndby, og fremover slipper passagererne for, at nogle busser ender på Brøndbyøster Station, når de kommer fra Rødovre. Derfor er det værd at bruge nogle flere penge på linje 13 på denne måde.

Fra 2017
Da de to ruter også løber igennem de omkringliggende kommuner, kan der stadig ske ændringer i forhold til ruternes endelig udformning. Det er heller ikke vedtaget i Kommunalbestyrelsen endnu.
Men Vagn Kjær-Hansen håber, at omlægningen snart finder sted:
– Ændringerne på linje 13 kan forhåbentlig allerede finde sted omkring nytår i forbindelse med Movias generelle ændringer.

Kan nås endnu
Selvom høringsfristen for forslagene er udløbet, har Teknik- og Miljøudvalget endnu ikke behandlet sagen. Derfor kan de borgere, der bliver påvirket af ændringerne, stadig nå at komme med kommentarer, siger Vagn Kjær-Hansen:
– Vi ved, at sådanne ændringer er noget, de berørte har stærke holdninger til. Man kan altid kontakte et medlem af udvalget, indtil vi træffer beslutningen. Men jo før, jo bedre.

Udvalgets møde er onsdag den 22. juni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top