Ny afmærkning hjælper pendlere på supercykelstier
GLOSTRUP. Har du bemærket nogle orange cirkler med hvide piler på en cykelsti i Hvissinge, så er det fordi, du har kørt på en supercykelsti

I takt med at hovedstadsregionens net af supercykelstier udvides, er der behov for et fælles visuelt udtryk, der skal gøre det lettere for cykelpendlere at orientere sig på tværs af ruterne. Derfor tester Sekretariatet for Supercykelstier i øjeblikket afmærkning på de eksisterende supercykelstier, blandt andet Albertslundruten, der går gennem Glostrup.
De orange elementer, man i øjeblikket kan se på Albertslundruten og Farumruten, er det foreløbige resultat af, at brugerne på supercykelstierne har efterspurgt bedre muligheder for at orientere sig på ruterne. På grund af efterspørgslen har Sekretariatet for Supercykelstier udviklet forskellige elementer, der skal skabe øget synlighed og genkendelighed på tværs af ruterne og gøre det nemmere for brugerne at orientere sig om, hvor der er en attraktiv transportvej.
På Albertslundruten har sekretariatet testet orange cirkler i asfalten, med pile der angiver supercykelstiens forløb samt orange cirkler med logo, der skal gøre det lettere for pendlere at orientere sig om, at de kører på en supercykelsti.

Positiv respons
I maj sendte sekretariatet 40 testpendlere ud på ruterne for at evaluere afmærkningen. De indledende resultater viser stor tilfredshed med den nyanlagte afmærkning. Især cirklerne, der er placeret før og efter kryds samt på længere lige strækninger, var der stor tilfredshed med:
– Jeg var ikke i tvivl om vejen, fordi pilene hjalp til at forsikre om, at man var på rette vej. Det fungerer godt som supplement til skiltningen, udtaler en af testpendlerne.

Så ved man, at man er på rette vej.  Foto: Hovedstadens Supercykelstier

Så ved man, at man er på rette vej.
Foto: Hovedstadens Supercykelstier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top