På vej mod Paris
Rynkeby2.jpg
På lørdag cykler Carl Eltorp, Paul Hallberg og de øvrige ryttere fra Team Rynkeby ud på turen til Paris. Foto: Jesper Ernst Henriksen
VALLENSBÆK. På lørdag går starten til årets udgave af Team Rynkebys tur til Paris. Carl Eltorp fra Vallensbæk er med

Vi er på den tid af året, hvor mange stiger på cyklen og drager til Paris.
I lørdags var det deltagerne af årets udgave af Tour de France, der rullede ud på rejsen mod Paris. Og på lørdag er det deltagerne i Team Rynkebys cykeltur til Paris, der gør det sammen.
Det sker, når starten går fra blandt andet Rådhuspladsen i København.
En af dem, der er med på den cirka 1600 km lange tur, er Carl Eltorp fra Vallensbæk, der ud over at bruge tid på at træne til cykelturen, også er formand for svømmeafdelingen i VI39 og formand for hovedorganisationen i VI39:
– Der er mange grunde til, at jeg er med. Det gode er, at det kombinerer motion og livsglæde med det at samle ind til et godt formål.

Eksplosiv vækst
Ideen til Team Rynkebys cykeltur til Paris tog sin begyndelse i 2002, da 11 motionscykelryttere med tilknytning til juiceproducenten Rynkeby Foods A/S besluttede sig for at cykle til Paris for at se afslutningen på Tour de France.
I forbindelse med turen skaffede rytterne via sponsorer 38.000 kr., som de donerede til børn med kræft og deres familier. Siden da har projektet oplevet en enorm succes.
Således består Team Rynkeby i dag af 1600 ryttere, og der er hold med fra Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøerne.
På samme måde er det beløb, der bliver samlet ind, vokset enormt fra 38.000 kr. i 2002 til cirka 41 mio. i 2015. Heraf går knap 33 mio. til Børnecancerfonden, men resten af pengene på andre måder kommer kræftramte børn og deres familier til gode.
Og det er netop kombinationen af, at man selv får noget ud af det, samt at andre i en vanskelig situation, også får glæde af Team Rynkebys indsats, Carl Eltorp godt kan lide:
– Det er vigtigt, man selv får noget ud af det, men samtidig er det afgørende, at det støtter et godt formål.

Der skal trænes
Team Rynkeby har oplevet så stor en succes, at man nu skal søge om at få lov til at komme med på et af de hold, Team Rynkeby består af. Og her bliver der skelet til forskellige parametre, siger Carl Eltorp:
– Vi stræber efter at have en jævn fordeling i forhold til for eksempel køn og alder, men også i forhold til, hvor meget man har siddet på en cykel. For det er vigtigt, der er nogen med, der kan cykle, men der skal også være plads til andre, der ikke har så meget træning.
Er man først blevet udtaget til at cykle med til Paris, skal man være klar til tage nogle ture inden:
– Vi begynder med at træne to gange om ugen i februar, tirsdag og lørdag. Inden vi når frem til selve cykelturen skal man gerne være nået op på cirka 3000 km., og så kommer selve cykelturen, så i alt bliver det knap 5000 km.
Turen, der starter på lørdag, har syv etaper, og ender altså i Paris:
– Vi kører cirka 200 km om dagen, og det ender med at vi kører ind i Paris en uge efter. Vi er så mange, at når vi når frem, så skal vi gerne køre ind i byen om formiddagen, fordi vi ellers kommer til at spærre trafikken.

Skoleløb kom til
Det er imidlertid ikke kun i antallet af deltagere og indsamlede midler, Team Rynkeby har oplevet en stor vækst. Der er på det seneste også kommet nye aktiviteter til. Således arrangerede Team Rynkeby et skoleløb i foråret, og her var konceptet grundlæggende det samme, som når der skal samles penge ind via cykling:
– Alle børnene havde forinden fundet en eller flere sponsorer, der donerede et lille beløb mellem tre og fem kr., for hver runde børnene løb på en bestemt strækning.
Og det gav penge i kassen, fortæller Carl Eltorp:
– I Vallensbæk blev det til lidt mere end 200.000 kr, og det hold, jeg er en del af, samlede cirka 1,3. mio. kr. ind.
En indsats, der glæder Carl Eltop:
– Det var på et niveau, hvor alle kunne være med. Det var vigtigt. Det var virkelig imponerende, hvad børnene kunne udrette på denne måde, til gavn for børn i en svær situation.

Det nytter
Der er således flere grunde til, at Carl Eltorp på lørdag endnu engang sætter sig til rette på det smalle cykelsæde og tager med til Paris:
– De sociale relationer på holdet er vigtige. Det betyder naturligvis en del. Men at vi samler penge ind til et formål, hvor pengene gør en konkret forskel, er også godt. Således har pengene fra Team Rynkeby været med til at ændre antallet af børn med kræft, der overlever. Tidligere døde fire ud af fem børn, der fik kræft. I dag overlever fire ud af fem.

Motion og penge
En anden fra lokalområdet, der også cykler med på lørdag, er ejendomsmægler Paul Hallberg fra Glostrup:
– Det er en god sag at støtte, og det er en god måde at få motion på.
Og så mener Paul Hallberg, ligesom Carl Eltorp, at samværet omkring holdet er vigtigt:
– Det er en god måde at lære en masse mennesker at kende på.
Det er tredje år, Paul Hallberg cykler med. Da han første gang meldte sig til at være med, var han ikke klar over, hvad der blev samlet ind. Men det ændrede sig:
– Jeg meldte mig i grunden på grund af motionen i det. Men jeg fandt hurtigt ud af, at det var et godt formål at samle ind til, og jeg kan godt lide, at pengene går så direkte til arbejdet.

Når man lægger træning og turen til Paris sammen, kommer deltagerne op på at have kørt cirka 5000 km. 					Foto: Jesper Ernst Henriksen

Når man lægger træning og turen til Paris sammen, kommer deltagerne op på at have kørt cirka 5000 km. Foto: Jesper Ernst Henriksen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top