Prikker på cykelvejen
GLOSTRUP. Sekretariatet for Supercykelstier tester i øjeblikket afmærkning på eksisterende supercykelstier. Blandt andet i Glostrup

De orange elementer, man i øjeblikket kan se på Albertslundruten, der går igennem blandt andet Glostrup, er det foreløbige resultat af, at brugerne på supercykelstierne har efterspurgt bedre muligheder for at orientere sig på ruterne.
På grund af efterspørgslen har Sekretariatet for Supercykelstier udviklet forskellige elementer, der skal skabe øget synlighed og genkendelighed på tværs af ruterne og gøre det nemmere for brugerne at orientere sig om, hvor der er en attraktiv transportvej.

Prikker på veje
Sekretariatet tester i samarbejde med kommunerne langs ruterne forskellige former for afmærkning.
På Albertslundruten, der går gennem Glostrup, har sekretariatet testet orange cirkler i asfalten, med pile der angiver supercykelstiens forløb samt orange cirkler med logo, der skal gøre det lettere for pendlere at orientere sig om, at de kører på en supercykelsti.

Positiv respons
I maj sendte sekretariatet testpendlere ud for at evaluere afmærkningen.
De indledende resultater viser, ifølge Sekretariatet for Supercykelstier, stor tilfredshed med den nyanlagte afmærkning. Især cirklerne, der er placeret før og efter kryds samt på længere lige strækninger, var der stor tilfredshed med
– Jeg var ikke i tvivl om vejen, fordi pilene hjalp til at forsikre om, at man var på rette vej. Det fungerer godt som supplement til skiltningen, udtaler en af testpendlerne, mens en anden testpendler fortæller:
– Jeg er glad for C’erne (logo red). Det er fedt at vide inden krydset, hvilken vej man skal og få bekræftet efter krydset med et C.

Behov for vejvisning
Ideen om supercykelstier blev født i 2009, og siden da er der indviet to supercykelstier. I år indvies den tredje supercykelsti, Ishøjruten, mens fire nye følger i 2017. Inden 2020 vil i alt 12 ruter stå klar.
I takt med at nettet tager form, og flere cykelpendlere kommer til, vokser behovet for genkendelighed på tværs af ruterne. Forsøget med afmærkning fortsætter ind i 2017.

Der bliver for tiden afprøvet afmærkning på den supercykelsti, der løber igennem Glostrup.  Foto: Hovedstadens Supercykelstier

Der bliver for tiden afprøvet afmærkning på den supercykelsti, der løber igennem Glostrup.
Foto: Hovedstadens Supercykelstier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top