Prøv kræfter som livredder i Brøndby Strand
LivredderPatruljen-2.jpg
Den 16. juli kan man prøve at være livredder i Brøndby Strand. Foto: TrygFonden
BRØNDBY. TrygFondens LivredderPatrulje besøger Brøndby Strand den 16. juli. Her giver livredderne gode råd om, hvordan man passer bedst på sig selv og andre på stranden, og lader alle børn komme i praktik som livreddere

Der er aktiviteter for hele familien i Brøndby Strand den 16. juli, når LivredderPatruljen kommer på besøg på stranden. Som livredder-praktikant får børnene lov til at prøve livreddernes udstyr, og sammen med forældrene kan de melde sig til Livreddertesten, hvor de for eksempel skal padle på et rescueboard, deltage i en redningsaktion og kaste med redningskranse. Som noget nyt vil børnene også kunne prøve kræfter med nogle af Danmarks stærkeste OL-atleter inden for vandsport.

Få gode strandvaner
Siden 1998 har TrygFondens LivredderPatrulje hver sommer rejst rundt til de danske strande for at fortælle strandgæsterne om badesikkerhed og demonstrere, hvordan man færdes sikkert ved og i vandet.
– Vi prioriterer badesikkerhed meget højt og arbejder for at undgå ulykker på stranden. For at give børn og voksne gode strandvaner forsøger vi derfor at involvere strandgæsterne i nogle lærerige aktiviteter. Med vores Livreddertest kan børnene på en sjov måde sammen med forældrene lege gode vaner ind og blive mere fortrolige med, hvordan man færdes sikkert ved og i vandet. Børnene kan samtidig prøve at være livreddere for en formiddag, hvor de og deres forældre får lov til at være med til opgaver, som vores livreddere udfører på strandene, fortæller René Højer, programchef for sikkerhed i TrygFonden.

Mød LivredderPatruljen
LivredderPatruljen rejser rundt i hele Danmark og besøger 46 forskellige strande, så der er god mulighed for at møde dem flere gange i løbet af sommeren og tage Livreddertesten i flere etaper.
– Både yngre og ældre børn kan blive udfordret som livreddere, da de forskellige aktiviteter er inddelt efter alder. Og når man ikke igennem alle øvelser i Livreddertesten på én dag, kan man fortsætte en anden dag på en anden strand, hvor LivredderPatruljen er på besøg. Man skal bare medbringe sit livredderdiplom, hvor livredderne sætter et kryds for hver gennemført øvelse, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:
– I anledning af det forestående OL har vi i år en fysisk test, hvor man kan prøve, om man kan være lige så hurtig som for eksempel svømmeren Lotte Friis eller windsurferen Sebastian Fleischer. Så alle interesserede må endelig komme forbi og få en god oplevelse med LivredderPatruljen.
LivredderPatruljen er en del af TrygFonden Kystlivredning, der har cirka 200 specialuddannede kystlivreddere, som passer på badegæsterne på 36 strande og havnebade i Danmark.
LivredderPatruljens besøg finder sted på Brøndby Strand den 16. juli klokken 10.00-14.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top