Minister bakker op om paraatleter
2016-08-26-17.09.48.jpg
Fredag besøgte Karen Ellemann (V) nogle af de danske deltagere ved de kommende De Paraolympiske Lege. Her taler hun med Michael Spicker Jensen. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Fredag besøgte Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann (V) et par af Danmarks deltagere ved de kommende Paraolympiske Lege, da de trænede i Brøndby

Lad det være sagt med det samme. Karen Ellemann (V), Social- og Indenrigsminister, valgt i Brøndbykredsen, vandt kun en enkelt bold, da hun fredag besøgte et par af Danmarks kommende deltagere ved Sophie Walløe.
Sophie Walløe og Michael Spicker Jensen, der fortalte Karen Ellemann om deres træning op til de Paraolympiske Lege, var nemlig, selvom de ikke gav sig fuldt ud, Venstreministeren aldeles overlegne.
Og det er godt, for ifølge Niels Christiansen, direktør i Dansk Handicap-Idrætsforbund, så sender Danmark kun atleter afsted til OL, der har en reel vinderchance:
– Vi sender kun nogle afsted, der har mulighed for at vinde. Det vil de ikke alle gøre. Men de har alle en chance, og vores målsætning er fem medaljer.

Vender sig til det
To af de spillere, som skal repræsentere Danmark i Rio er Sophie Walløe og Michael Spicker Jensen.
Sophie Walløe har hofteskred og spillede oprindeligt bordtennis med ikke-handikappede. Men er nu en del af bordtenniseliten ved de paralympiske lege.
På Karen Ellemanns spørgsmål om, hvordan hun takler presset, svarede Sophie Walløe:
– Man vender sig til presset, og det er da hidtil gået ganske godt. Jeg fik sølv ved Europamesterskabet.

Rollemodeller
Når de Paraolympiske Lege løber af stablen, er det Karen Ellemann, der er det officielle Danmarks repræsentant, og hun har stor respekt for Danmarks deltagere:
– Det er jo top idrætsudøvere, vi sender af sted. Det er jeg glad for.
Naturligvis går det ud på at vinde medaljer, når man dyrker idræt på Sophie Walløe og Michael Spicker Jensens niveau. Men man er mere end det, siger Karen Ellemann:
– Det er sindsyg vigtigt, at idrætsfolk som Sophie og Michael går foran og viser et godt eksempel. Der er ingen tvivl om, at idrætten kan gøre godt for mange.

De Paraolympiske Lege begynder den 7. september.
Man kan læse mere om Danmarks deltagelse på 2016.paralympic.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top