Ny legeplads indviet
legeplads1.jpg
Jacob fra 2.b er mest glad for det nye klatrestativ. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Vestervangskolen har fået en ny legeplads, der blev indviet i fredags med masser af glade børn

Fredag eftermiddag stod alle de små børn på Vestervangskolen klar bag en rød snor. Bag den kunne de se en ny legeplads, der bare lå og ventede på at blive taget i brug. Og Borgmester John Engelhardt havde da heller ikke mere end lige klippet snoren, før børnene løb ind på pladsen og fyldte de nye legeredskaber. Her er klatretårn, legestativer, en sandkasse, en fodboldbane og trampoliner. Det hele står på et blødt underlag, så faldende børn ikke kommer alt for meget til skade. Legepladsen har kostet 750.000 kroner, som blev sat af på budgettet sidste år.
Børnene var selvfølgelig glade for den nye legeplads.
– Den er god, alle tingene er gode. Jeg kan bedst lide klatretårnet, der kan man klatre op i toppen og lege, man er en abe, siger Jacob fra 2. b.

Leg og læring
Det var nødvendigt med den nye legeplads, fordi SFO’erne på Vestervangskolen er blevet slået sammen og samlet på skolen. Derudover har der også været tænkt på leg og læring i den nye legeplads.
– Det spiller godt ind i den understøttende undervisning. Det har fra starten været planlagt, at den skulle understøtte leg og læring. Børnene kan gå ud og hoppe tabellerne. Det kan godt være, at et barn i første klasse ikke kan tabellerne, men de kan opnå noget genkendelighed. Motorik er også vigtigt for børn. Børn har brug for at bevæge sig og få stimuleret alle sanser, siger Lisa Ward, afdelingsleder for indskoling og SFO på Vestervang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top