Nye vandrør på vej
vandror_udskiftning.jpg
Hofor går i denne uge i gang med at udskifte vandrør i Vallensbæk. Billedet stammer fra en tidligere udskiftning. Foto: Hofor
VALLENSBÆK. Om kort tid får beboerne på Horsbred og Tværbækvej nye vandrør. De skal sørge for hurtigere vand til forbrugerne

I denne uge starter Hofors gravemaskiner med at arbejde i krydset ved Horsbred/Skolestien.
Frem til december bevæger de sig ned langs fortovet i højre side af Horsbred nr. 1-122 mod Vallensbækvej. Undervejs graver de også på Tværbækvej nr. 1-3 ved biblioteket, og ned ad stikvejen Horsbred nr. 137-195.

Mindst mulig problemer
Langs fortovet kommer der også til at løbe en blå, midlertidig vandledning over jorden, som sikrer alle beboere vand, indtil de nye rør sluttes til. Ved indkørsler til ejendomme og stikveje dækkes den med små bomme, så biler og cykler kan køre henover den.
– Vi arbejder i hverdagstimerne klokken 7-18, og vi kommer i perioder til at støje, men vi gør, hvad vi kan, for at mindske generne for beboerne og de billister, der kører børn til skole via Horsbred, siger projektleder Bibi Shabeer fra Hofor.

Nye rør i gamle
Ifølge Hofor kan al trafik derfor passere som normalt, og beboerne undgår, at der skal graves en rende i hele vejens længde, da Hofor bruger en teknik, hvor de nye rør skydes ind i de gamle:
– Vi kan nøjes med mindre udgravninger, blandt andet der, hvor stikledningerne leder vand ind til hver enkelt ejendom. Og vi sørger for at lægge jernplader over huller i vejen og indkørsler, når vi ikke graver, så alle beboere kan køre ud og ind af deres indkørsler som normalt, få afhentet renovation mm.
Hofor lover desuden at holde Horsbred fri for containere og arbejdsskure ved at placere dem på parkeringspladsen ved Pilehaveskolen.
Jorden fra de opgravede huller opbevares desuden i den grønne fortovsrabat, så beboerne slipper for en del af den tunge trafik med lastbiler, der kører til og fra med grus og rør.

Der spares vand
At der i forbindelse med arbejdet kan lægges mindre rør end tidligere, skyldes ifølge projektleder Bibi Shabeer fra Hofor, at danskerne er begyndt at tænke i vandbesparelse:
– I takt med at vi er blevet mere bevidste om, at rent drikkevand er en kostbar ressource, vi måske ikke kan blive ved at tage som en selvfølge, har vi borgere nedsat vores vandforbrug med næsten 1/3. Når de gamle vandrør trænger til at blive skiftet, kan vi derfor lægge mindre rør, så vandet er kortere tid undervejs fra vandværket til forbrugernes haner. Det betyder også, at vi sparer endnu mere vand, fordi vandet er dejligt drikkeklart, så snart der skrues op for hanen, forklarer Bibi Shabeer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top