Rebecca og Sophias sommerfotos
fotograf-Rebecca-Seierø-Hauervig-1.jpg
En af fotoopgaverne var slik, da Rebecca og Sophia var på fotokursus i sommerferien. Foto: Rebecca Seierø Hauervig
VALLENSBÆK. 16 unge fra Vallensbæk har netop været på fotoskole. Nu kan man se deres fotos i Vallensbæk Kultur- og Borgerhus

Igen i år stod fotoklubben Fotoakrobaterne for sommeraktiviteten, fotograf for en uge, leg med lys.
En sommeraktivitet for børn i alderen 9-16 år, iværksat af Vallensbæk Ungdomsskole.
To af de 16 deltagere var Rebecca og Sophia:
– Vi havde Jørgen Bresson som instruktør, og han fik hjælp af Jens Merkur, Hanne Munkholm og Wolfgang Karkossa fra fotoklubben. Undervisningen forgik på Pilehaveskolen fra kl. 9.00 til 13.00. Mandag startede Jørgen Bresson med at undervise i kameraets funktioner og gennemgik derefter de syv råd om fotografering, for eksempel det gyldne snit og skab en rolig baggrund.

En uges motiver
Og eleverne blev snart kastet ud i virkeligheden, fortæller de to fotograferende piger:
– Efter en time med teori gik vi ned til Vallensbæk Mose og besøgte kæmpen, hvor vi trænede de syv råd. Her fik vi opgaven at fotografere den store kæmpe.
På andendagen fulgte nye opgaver:
– Tirsdag fik vi opgaven at fotografere slik og legetøj. Ideen var, at vi skulle lære at macrofotografere. Det blev en vildt spændende dag, hvor vi endte dagen med at spise slikken.
Og sådan fortsatte det:
– Onsdag gik turen til Zoologisk Have. Her blev der zoomet og knipset en masse. Da vi kom ind i Zoo gik vi i små grupper. Solen skinnede så vi havde alle muligheder for at tage gode dyrebilleder.

På sidstedagen var det så tid til at udstille billederne:
– Fredag fik vi travlt med at laminere samtlige billeder, i alt 96 stk. Vi arbejde i grupper med at opsætte udstilling og gøre klar til afholde fernisering kl. 16.00, hvor vi havde inviteret vores forældre til at se vores billeder.
At være på fotokursus har været godt, siger Sophia:
– Det har været en spændende uge, hvor jeg har lært meget om at fotografere, og jeg ser frem til at deltage til næste år.

Billederne kan fra 2. august ses i Vallensbæk Kultur- og Borgerhus. Her vil de hænge hele august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top