Sådan bliver dit affald genbrugt
Affald7.jpg
Affald bliver enten til energi eller genbrugt. Foto: Jesper Ernst Henriksen
HELE OMRÅDET. Glostrup og Vallensbæk er nu også begyndt at sortere mere affald. Derfor sætter Folkebladet igen fokus på, hvad der sker med affaldet, når det bliver genbrugt

Da Brøndby for snart to år siden delte nye containere ud til alle villaer og rækkehuse, tog Folkebladet på en tur rundt på Sjælland for at se, hvad der sker med affaldet, efter borgerne har sorteret det. Nu har Glostrup og Vallensbæk også opgraderet indsatsen for at genbruge affald, så derfor tager vi her endnu et kig på, hvordan dit affald bliver genbrugt.
Det er nemlig kun den del af affaldet, der ryger i restaffald, der bliver brændt. Resten bliver genbrugt.
Det giver både mening økonomisk og miljømæssigt at genbruge affald. Noget af affaldet er nemlig penge værd.
– Den værdi, der er i affaldet, kommer borgeren til gode, da værdierne gør gebyret for affaldsordningerne mindre, siger Henrik Puukka-Sørensen, miljømedarbejder i Brøndby Kommune.

Forskellige slags affald
Kommunerne, der ejer Vestforbrændingen, er blevet enige om syv forskellige fraktioner, som affaldet skal sorteres i. Det er pap, papir, plastic, metal, glas, mad og rest. Kommunerne kan så selv vælge hvilke fraktioner, de vil samle ind via husstande, og hvilke borgerne skal køre på genbrugspladsen med.
Glostrup har valgt ikke at samle madaffald ind, det har Brøndby og Vallensbæk gjort.
Mens det er op til kommunerne selv at beslutte, hvordan de vil samle affald, så er målet fælles. I 2022 skal 50 procent af alt affald fra husholdningerne til genbrug. Det er vurderingen, at det bliver svært at nå 50 procent uden at samle alle fraktioner ind ved hver husstand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top