Unge fra Glostrup udvikler computerspil
computerspil.jpg
Sådan ser det nye computerspil ud.
GLOSTRUP. Spilværkstedet på Glostrup Albertslund Produktionshøjskole har bygget en verden i Minecraft, der lærer skoleelever at blive bygningskonstruktører i fremtiden

“Craft your Future” er et dansk produceret læringsspil bygget op omkring Minecraft. Skoleeleverne skal igennem fire scenarier og møde en række udfordringer som skal ruste dem til at blive byggeledere i fremtiden.
”Spilværkstedet”, der er en del af Glostrup Albertslund Produktionshøjskole, har stået for at lave indholdet til dette læringsspil, på bestilling fra det engelske firma ”The Chartered Institute of Building”. Målgruppen er de 10-14 -årige, og det kan downloades af lærere over hele kloden og tilgås via MinecraftEdu platformen.
Læringsspillet vil være tilgængeligt på engelsk og afprøves i første omgang på 200 skoler i Irland. I ”Craft your future” starter skoleeleverne i “Newtown”, en virtuel by i Minecraft, hvor de lærer at designe, planlægge, samarbejde og bygge løsninger, der skaber idéer til bæredygtige løsninger i fremtiden.

Udviklet i Glostrup
18 unge mennesker fra produktionshøjskolen i Glostrup har knoklet de sidste mange måneder på at få bygget en virtuel verden i Minecraft, som er det centrale element i læringsspillet “Craft your Future”. Mange af de unge, som dagligt kæmper med udfordringer såsom ADHD, autisme m.m. finder på Spilværkstedet et sted, hvor de kan omsætte deres skjulte evner til konkrete produktioner. Projektet de unge har arbejdet på, er et samarbejde mellem Spilvækstedet og CIOB og udviklet i dialog med Dansk Arkitektur Center.
André Chercka, Leder af Spilværkstedet på produktionshøjskolen, uddyber:
– For unge spiludviklere bliver Minecraft en platform, hvor de nemt kan udfolde ideer samtidig med at de lærer at samarbejde omkring et spilprojekt. Vi har stor glæde af at hjælpe de unge videre ud i livet, ved hjælp af spiludvikling og det at designe spil. Vi kan se, at det giver dem mere selvtillid og værktøjer til at klare sig ude i verden.
Spilværkstedet er et produktionsskoleværksted som har fokus på spiludvikling. Gennem de unges interesse og viden indenfor spil, lærer de at udvikle de nødvendige færdigheder til at lave deres egne spil. Baseret på disse erfaringer, tilbyder vi spilfirmaer og organisationer vores services i at teste spil, være med-udviklere samt producere spil til uddannelsesforløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top