Børn og forældre er glade for institutionsmaden
IMG_0376.jpg
I Hvidtjørnen bliver børnene præsenteret for maden, inden de spiser, fortæller institutionsleder Karina Porsby. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Både børn og forældre er glade for maden i institutionerne. I Hvidtjørnen er måltidet en vigtig del af hverdagen

For de fleste forældre er det en lettelse ikke at skulle sende sit barn i institution med en madpakke, fordi barnet får frisklavet og varieret mad fra børnehavens køkken.
Sådan har mange forældre det i Brøndby Kommune, hvor der i dagtilbuddenes forældrebestyrelser er stor opbakning til institutionernes frokostordning.
En af de institutioner, hvor det daglige måltid fra køkkenet spiller en stor rolle, er Hvidtjørnen i Brøndby. Her kan vuggestue- og børnehavebørnene følge med i lydene og duftene fra køkkenet i løbet af formiddagen.
Ofte hjælper nogle af børnene til med at skrælle en gulerod eller trille boller.

Grøntsager er et hit
– Det er guld værd at have et aktivt køkken i en daginstitution. Omdrejningspunktet for vores køkken er altid glæde, og så handler måltidet også om fællesskab, sundhed og gode råvarer. Vi har en meget engageret ernæringsassistent, der laver mad til os, som er god til at inddrage børnene og rigtig god til for eksempel at servere grøntsager på forskellige måder, så det bliver et hit hos børnene. Selvom det måske først er tredje gang, når sellerien serveres på en ny måde, at den bliver et hit, fortæller institutionsleder Karina Porsby fra Hvidtjørnen.
Alle medarbejdere i Hvidtjørnen har været på diætistkursus, så de kan bruge deres viden om, hvordan den rette kost bedst får børnene godt gennem dagen.

Madglade børn
– Der er ingen tvivl om, at forældrene er meget glade for, at børnene får mad serveret i deres dagtilbud. Og de spørger efter opskrifter i køkkenet, når deres børn taler om, at det vil de også have derhjemme, siger Karina Porsby.
Og børnene i Hvidtjørnen er glade for den hjemmelavede mad. Uanset om der bliver serveret suppe, rugbrødsmadder eller varm mad er der god afsætning på den. Blandt andet fordi Hvidtjørnen har fundet på at præsentere maden for børnene, inden de sætter tænderne i den. Derfor præsenteres børnene for eksempel for en tallerken med en legetøjs-ko, en pastaskrue, et løg og en tomatbåd, når der står pasta bolognese på menuen.
– Børnene har nemmere ved at gå ombord i noget sammenkogt, når de ved, hvad maden består af, derfor har vi fundet på at præsentere maden for dem, inden vi spiser. Det fungerer rigtig godt, og ideen er til fri afbenyttelse af andre, lyder det fra institutionsleder Karina Porsby med et smil.

Frokostordningen skal tiltrædes af institutionens forældrebestyrelse hvert andet år. I Brøndby har alle institutioners forældrebestyrelser på nær en valgt at tiltræde ordningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top