Ekspert fortæller om kampen mod alkohol
Henrik-Rindom.jpg
Den 13. september besøger Henrik Rindom, en af landets førende misbrugseksperter, Vallensbæk. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Misbrugsekspert Henrik Rindom holder foredrag i Vallensbæk om den alvorlige sygdom det er at være afhængig af alkohol

Når misbrugsekspert Henrik Rindom den 13. september holder foredrag i Vallensbæk, er det især for forældre til teenagere og for dem, der kender nogen med alkoholproblemer. Men alle er naturligvis velkomne
– Jeg kommer til at fortælle om, hvad afhængighed er for en størrelse, og hvordan alkohol kan bringe helt almindelige mennesker i en situation, hvor de mister familie, job og alt det, der skal til for at leve et godt liv, siger Henrik Rindom, speciallæge i psykiatri og en af landets førende eksperter på misbrugsområdet.

Kan ramme alle
Henrik Rindom understreger, at et misbrug kan ramme folk fra alle sociale lag. Og jo tidligere, man begynder at drikke alkohol, jo større er risikoen for at udvikle afhængighed. De unges drikkevaner bestemmes blandt andet af forældrenes og vennernes holdning til alkohol – og også deres brug af alkohol.
– For eksempel ser de, at deres kammerater har det sjovt, så tænker de: ”Hvorfor skulle vi ikke også selv have det sjovt?, siger han.
– Desuden ved vi, at nogle er arveligt disponerede, og det vil jeg prøve at beskrive, siger Henrik Rindom, der understregen vigtigheden af, at man kommer i et egentligt behandlingsforløb, hvis man er blevet afhængig.
Misbrugseksperten regner dog ikke med at holde enetale hele aftenen – håbet er, at der kommer nogle gode spørgsmål fra salen, der kan sætte gang i en dialog.

Henrik Rindom er tilknyttet Hvidovre Hospital samt Stofrådgivningen i København.
Foredraget finder sted tirsdag den 13. september kl. 19 i Multisalen ved Vallensbæk Skole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top