Flyvende start for Glostrup Kulturhus
Dan-Andersen.jpg
Dan Andersen har allerede optrådt i Glostrup Bio. Foto: Holger Pedersen
GLOSTRUP. Lige før sommerferien blev aftalen mellem Glostrup Kulturhus og Glostrup Kommune officielt underskrevet, og nu er foreningens første sæson for alvor i gang

Foreningen Glostrup Kulturhus har netop taget hul på sin første rigtige sæson. Sæsonen startede allerede den 3. september, da standupperne Dan Andersen og Mikkel Klint Thorius foldede sig ud på scenen i Glostrup Bio. Begge er kendte profiler fra comedy-scenen, og deres indfald og udfald gjorde stor lykke. Aftenen var resultatet af et godt samarbejde mellem Glostrup Kulturhus, Glostrup Kommune, Glostrup Bio og Biografforeningen Sofarækken.
Foreningen Glostrup Kulturhus er kulturhuset uden hus. Foreningen arbejder på at skabe kulturelle aktiviteter rundt om i kommunen – men indtil videre er det Glostrup Bio, der danner rammen om foreningens aktiviteter.
– Glostrup Bio er et helt særligt spillested, som kunstnerne meget gerne vender tilbage til, når de først har været her en gang. Og det samme gælder publikum. Den forholdsvis lille sal gør, at man kommer rigtig tæt på de optrædende. Det skaber en rigtig god dialog og en særlig intens stemning, som skal opleves, siger Flemming Brandt, formand i foreningen.

Travl vinter
Flemming Brandt fortæller, at der er arrangeret en mindre perlerække af koncerter, som foreningens aktive glæder sig til at dele med byens borgere. Her i september kommer først en dobbeltkoncert med Wild Wax Combo og Chimbo’s Revival. Wild Wax Combo er et lokalt band, som vel nok er Danmarks bedste rockabilly-band. De turnerer både i Danmark og i Europa. Nu kommer de til Glostrup – i selskab med Chimbo’s Revival, som også spillede i Glostrup for et års tid siden. Aftenen byder således på to gode, humørfyldte bands.
I oktober er kulturhuset med til at arrangere kulturnat, hvor biografen lægger hus til masser af optræden og musik hele dagen.
I november kommer Peter Viskinde med trio. Peter Viskinde, som mange kender fra hans tid i Malurt og Big Fat Snake, kommer sammen med dygtige musikere og giver noget af sin yndlingsmusik fra mere end 40 år i dansk musikliv.
Glostrup Byorkester plejer at spille julen ind i Glostrup – det sker også i år, når de kommer og giver en gratis koncert sidst i november.
Til januar kommer Midnight Blues, med ”Den Skaldede Kok”, Carsten Olesen, i front. Også de har været i biografen før – og Flemming Brandt fortæller, at der allerede samme aften efter den første koncert blev lavet aftale om, at bandet skulle komme igen. Det var simpelthen en festaften, hvor stemningen nærmest fik taget til at løfte sig i den lille biograf.
Senere på vinteren kommer Johnny Horsepower, og endnu flere koncerter er på vej.
Man kan se mere om de kommende arrangementer på www.glostrupkulturhus.dk og www.glostrupbio.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top