Fra Brøndby til USA og hjem igen
COLOURBOX13826864.jpg

Wisconsin map image with hi-res rendered artwork that could be used for any graphic design.

Foto: Colourbox
BRØNDBY. 16-årige Kelly Ta fra Brøndby Strand er netop vendt hjem fra et år på high school i USA. Et år hvor hun lærte noget om USA og sig selv

Alle årgange på De Soto High School i De Soto, Wisconsin, var kommet for at se skolens piger løbe mod seks forskellige hold i et lokalt atletikstævne kaldet Conference.
Stemningen var i top, og alle fra Brøndbypigen Kellys Tas skole var klædt i skolens farver for at vise deres opbakning til holdet.
Sådan beskriver Kelly Ta en af de bedste oplevelser, hun havde, da hun tilbragte et skoleår i USA med uddannelsesorganisationen EF – Education First.
Her har Kelly boet hos en lokal værtsfamilie, imens hun har løbet for skolens atletikhold og forbedret sit engelsk.
– Det var den bedste slutningen på året at komme ind på det løbehold og vinde. De har aldrig vundet før, så det var ret sejt at vinde med de piger, fortæller Kelly Ta med stolthed i stemmen.

Plads til at være sig selv
Hjemmefra havde Kelly Ta en forestilling om, at hendes skoleår i USA ville blive meget lig det, man ser på film. Men den værtsfamilie, der matchede hendes personlighed og interesser bedst, var bosat på landet.
Det slog dog ikke Kelly Ta ud:
– Først ville jeg gerne have gået på en større skole inde i byen, men jeg valgte at blive på den lille. Og det er jeg glad for, jeg gjorde.
Fordi skolen var lille, var der et specielt bånd mellem alle eleverne, da alle kendte hinanden og hinandens familier. Derudover var der på den lille skole også mulighed for, at Kelly Ta kunne prøve grænser af både i forhold til fag og sport.
Kelly Ta havde nemlig mulighed for at tilpasse sine fag, så de passede til hendes interesser:
– Mange af de oplevelser, jeg fik på den her skole, havde jeg nok ikke fået på den store. På De Soto High School var der også mere plads til mig og mine interesser, end der var hjemme i Brøndby Strand”, fortæller Kelly.

Det fede sammenhold
En af de ting, der står klarest i Kellys erindring, er school spirit, hvor hele skolen møder op til forskellige sportsbegivenheder, klædt i skolens farver og klar til at heppe på skolens hold, De Soto Pirates.
– School spirit var det fedeste. Det skabte et vildt godt sammenhold på skolen, og fik gang i kampene, fortæller Kelly Ta smilende.
Allerede inden afrejse var Kelly fast besluttet på, at skoleåret i USA skulle være hendes år, og at hun bestemt ikke ville kede sig. Derfor havde hun sat sig for, at tage ja-hatten på og prøve nye ting:
– Jeg spillede både volleyball, løb tracking field og sang i skolekoret. Jeg havde aldrig prøvet noget af det før. Det hele var sjovt, men jeg kunne bedst lide at løbe” fortæller Kelly.

Medaljer
At Kelly Tas yndlingsaktivitet var atletik, kom i særdeleshed til udtryk i de syv medaljer, hun vandt ved at løbe. Men selvom hun blomstrede som atletikstjerne, fik hun også medaljer uden for løbebanen:
– Skolen uddelte også medaljer, og her fik jeg en rookie of the year, som står for en person, der tør kaste sig ud i nye ting.
At Kelly Ta modtag disse medaljer, gjorde at hun var endnu mere indstillet på at skulle være sig selv, og blev mere selvsikker:
– Jeg synes, jeg er begyndt at tro mere på mig selv. Det kan min familie også godt mærke. Jeg skal jo bare slappe af og tage det roligt, så skal det hele nok gå.

Hjemme igen
Nu er Kelly Ta igen hjemme ved familien i Brøndby Strand, og med sig hjem havde hun en kuffert fyldt med sjove minder og nye venner for livet.
Hun er netop begyndt i 1.G på Niels Brock, hvor hun kan få lov til at udforske flere af handelsverdenens små afkroge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top