Glostrup anerkender succesfulde lokale virksomheder
Erhvervspris.jpg
Fakta på Diget fik sidste år erhvervsprisen. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Ud over den årlige erhvervspris vil Glostrup Kommune nu uddele diplomer til de virksomheder, der kan noget ekstra i forhold til iværksætteri og socialt ansvar

Glostrup Kommune lancerer nu to diplomer til erhvervsaktører i Glostrup. Piet Papageorge er formand for kommunens Vækst- og Beskæftigelsesudvalg, og han håber, at diplomerne kan være med til at motivere og inspirere det lokale erhvervsliv.
– Fra Vækst- og Beskæftigelsesudvalgets side ønsker vi at anerkende de iværksættere i Glostrup Kommune, som besidder både den idérigdom og det mod, der skal til, når man etablerer sig som ny virksomhed, forklarer han.
Det er Glostrup Kommune, der udpeger de virksomheder, der får tildelt diplomet. Iværksætter-diplomer tildeles én gang om året, første gang i starten af 2017. Det kommunen kigger på hos de dygtige iværksættere, vil være virksomhedens alder (levedygtigheden) og antallet af ansatte.

Diplom for socialt ansvar
Det andet diplom dækker CSR (Corporate Social Responsibility).
– Med CSR diplomet ønsker vi at påskønne de virksomheder, som gør en særlig indsats med at vise social ansvarlighed. Det handler om at ansætte og rumme medarbejdere, som af forskellige årsager har haft det svært med at få fodfæste på arbejdsmarkedet.
CSR-diplomer skal modsat iværksætter-diplomer søges af virksomhederne selv, da det kun er virksomhederne, der har overblik over forskellige typer ansatte, hvor mange ansatte og ansættelsestidspunkt.
For CSR-virksomheder skal der være tale om at have ansatte indenfor en eller flere af kategorierne: flexjob, beskæftiget under § 56, løntilskud, praktik, flygtninge, lærlinge/uddannelse og handicappede. Kommunen kigger på, hvor mange ansatte virksomheden i alt har, og der er forskellige pointstørrelser alt efter, hvilken kategori, der er tale om. Pointstørrelserne med mere fremgår af det ansøgningsskema, som findes på www.glostrup.dk/diplom.

Socialt engagement
Piet Papageorge håber, der kommer mange ansøgere, for der kan sagtens blive tale om at uddele diplomer til flere virksomheder.
– Forhåbentligt bliver det en gulerod for virksomhedernes sociale engagement, at vi lancerer diplomerne, siger han.
– Og tænk om vi ligefrem kunne få lidt konkurrence op at køre, så flere virksomheder vil kappes om at udvise stor social ansvarlighed. Faktisk ER den sociale ansvarlighed i virksomhederne i Glostrup Kommune allerede rigtig stor mange steder. Vi ønsker blot at bringe den frem i lyset, så alle kan se det, fortæller Piet Papageorge.
Selve diplomet bliver ikke et simpelt stykke papir i en skifteramme. Der er ved at blive udviklet en unik lille genstand, som vil kunne vises i virksomheden til gæsters og egen fryd. Det er også planen, at navnet på virksomheder, der tildeles diplomer sættes op på rådhuset.
– På kommunens hjemmeside er der et digitalt ansøgningsskema, som jeg vil opfordre til at gå ind og studere nærmere og udfylde – og deltage i konkurrencen. Men husk, at ansøgningsfristen for CSR-diplomer i første omgang er 30. september 2016. Jeg håber, vi ses, når jeg tildeler din virksomhed diplomet, slutter Piet af med et stort smil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top