Historien blev gået igennem
Udstilling.jpg
Torsdag åbnede Forstadsmuseets nye udstilling om Svenskekrigene i Brøndby. En udstilling man selv kan gå rundt i. Foto: Forstadsmuseet
BRØNDBY. Torsdag blev Forstadsmuseets nye Historien i Gaden udstilling Da svensken plyndrede Brøndbyøster åbnet

Forstadsmuseets nye udstilling Da svensken plyndrede Brøndbyøster, handler om begivenhederne da Svenskekrigene i 1600-tallet ramte Brøndbyøster.
En historie, der er fortalt gennem ti fortovsklistermærker med blandt andet QR-koder og som blev indviet torsdag.
Efter den officielle åbning bevægede forsamlingen sig rundt i Brøndbyøster Landsby og hørte museumsinspektør Katrine Huusom fortælle lokale historier, der rummede alt fra uægte børn, slåskampe og liderlighed.

Også skoletjeneste
Åbningen var samtidig en fejring af Forstadsmuseets nystartede skoletjeneste, hvor et af undervisningstilbuddene netop omhandler begivenhederne i Brøndbyøster under Svenskekrigene.
Undervejs i rundvisningen torsdag læste elever fra 8.b. på Brøndbyøster Skole derfor de breve, de havde skrevet i forbindelse med skoletjenesten, op for de omkring 150 tilhørere.

Bliver gentaget
Rundvisningen var så stor en succes, at det bliver gentaget, fortæller Katrine Huusom:
– Ovenpå den succes udstillingsåbningen har været, har vi besluttet at holde en ekstra rundvisning i Brøndbyøster Landsby i oktober måned, og det er bestemt ikke sidste gang, vi afholder et sådant arrangement.

Har man lyst til at se mere om udstillingen og evt. selv tage rundturen, kan man se mere på Forstadsmuseets hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top